Olanda amână relaxarea restricțiilor până cel puțin pe 18 mai

Cum a devenit Olanda cea mai căutată destinație pentru studii de către români. Cât te costă acolo studenția și ce oportunităţi ai Profimedia
  • Olanda a relaxat deja, săptămâna trecută, câteva măsuri, ridicând interdicția ieșirii pe timp de noapte
  • De asemenea, s-a permis participarea unui număr mic de persoane la concerte, spectacole de teatru și meciuri de fotbal
  • Numărul pacienților COVID-19 din secțiile de terapie intensivă a crescut în ultimele săptămâni la cel mai mare nivel dintr-un an

Olanda amână relaxarea restricțiilor până cel puțin pe 18 mai, deoarece numărul cazurilor COVID-19 rămâne mare, iar spitalele se luptă cu un număr mare de pacienți.

Trecem de vârful celui de-al treilea val, dar scăderea ratei de infecție nu este încă suficient de puternică”, a scris ministrul Sănătății Hugo de Jonge pe Twitter, conform Reuters.

Olanda a relaxat deja, săptămâna trecută, câteva măsuri, ridicând interdicția ieșirii pe timp de noapte și permițând barurilor și restaurantelor închise de la jumătatea lunii octombrie să servească grupuri mici în aer liber, între orele prânzului și 18.00.

De asemenea, s-a permis participarea unui număr mic de persoane la concerte, spectacole de teatru și meciuri de fotbal.

Urma redeschiderea sălilor de sport, a grădinilor zoologice și a parcurilor de distracții din 11 mai, însă acum această decizie a fost amânată cu cel puțin o săptămână.

Numărul pacienților COVID-19 din secțiile de terapie intensivă a crescut în ultimele săptămâni la cel mai mare nivel dintr-un an.

De la începutul pandemiei, în Olanda au fost confirmate aproximativ 1,5 milioane de infecții, cu peste 20.000 de decese.