• Olanda a relaxat măsurile anti-coronavirus
  • Olandezii s-au bucurat de terasele redeschise
  • În plus, carantina de noapte a fost anulată, iar olandezilor li se permite să viziteze magazinele ne-esențiale fără programare

Olanda a intrat pe lista țărilor care au relaxat măsurile anti-COVID. Mai exact, proprietarii de baruri și cafenele și-au deschis terasele pentru prima dată în 6 luni. Lisa a fost prima clientă a unei cafenele. Și-a comandat, împreună cu prietena ei, o sticlă de vin și s-au bucurat de ziua însorită.

„Am așteptat atât de mult acest moment. Am venit aici pe la ora 11.00, Acum suntem primii clienți care sunt serviți. Este absolut fantastic“, spune Lisa Gerritsen, clientă.

Terasele au voie să se deschidă doar între orele 12 și 18, cu maximum două persoane. Decizia îi nemulțumește însă pe unii proprietari.

Închizând la ora 18, oamenii vor lua mâncare și vor merge în parc. Nu va funcționa atât de bine. Ar fi mult mai bine dacă am putea rămâne deschiși măcar până la ora 8“, spune Alex Celik, proprietar de restaurant.

Pe lângă redeschiderea teraselor, carantina de noapte a fost anulată, iar olandezilor li se permite să viziteze magazinele ne-esențiale fără programare. Relaxarea a venit, deși numărul infectărilor zilnice a crescut în ultima săptămână, la peste 55.000. În schimb, numărul internărilor a scăzut ușor.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?