• Guvernul olandez va permite eutanasierea copiilor bolnavi, în stadiu terminal, care au vârste între 1 și 12 ani
  • Ministrul Sănătății din Olanda crede că noua lege îi va împiedica pe copii să „sufere fără rost“, supuși la dureri insuportabile
  • Acesta a fost un subiect extrem de controversat în ultimele luni și a declanșat îndelungi dezbateri
  • Noua inițiativă urmează să fie implementată în următoarele luni

Știi deja că eutanasierea este legală în Olanda pentru copiii peste 12 ani, însă doar cu acordul pacientului și al părinților. Însă acum, în această țară copiii în stadiu terminal, care au vârste între 1 și 12 ani, vor putea fi, de asemenea, eutanasiați, scrie BBC.

Hugo de Jonge, ministrul Sănătății, spune că noua lege îi va împiedica pe unii copii să „sufere fără rost“, fiind supuși unor dureri insuportabile.

Fiind un subiect controversat, intens dezbătut în ultimele luni în coaliția de guvernare, ministrul Sănătății a spus că va redacta noi reguli în acest sens.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Hugo de Jonge a spus că un studiu realizat de experți arată că este nevoie de o schimbare: „Studiul arată că este nevoie de o încheiere activă a vieții în rândul doctorilor și părinților copiiilor bolnavi în stadiu terminal, care suferă foarte tare fără rost și vor muri în viitorul apropiat“.

El a adăugat că studiul arată că între 5 și 10 copii vor fi afectați de inițiativă în fiecare an. La fel ca în cazul copiiilor de peste 12 ani, acordul părinților va fi necesar, iar procedura trebuie să fie aprobată de cel puțin doi medici.