• Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei şi vicepreşedintele PSD, este de părere că social democraţii trebuie să dea noul prim ministru
  • Propunerea PSD este Alexandru Rafila
  • Olguţa Vasilescu nu este de acord cu demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier

PSD spune că a câștigat alegerile. Este partidul care a primit cele mai multe voturi. Lia Olguța Vasilescu, vicepreședintele social democraților, a vorbit la Aleph News despre cele mai importante subiecte din aceste zile.

Ea este de părere că PSD ar trebui să dea viitorul premier, iar propunerea social democraţilor este Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Aşa ar fi firesc, nu PSD spune că a câştigat, ci toată lumea cred că a observat şi nu la o diferenţă mică, ci la o diferenţă destul de clară, de 5 procente. Pentru toată lumea este complicat să formeze o majoritate. Iată că nu a ieşit calculele PNL-ului, cred că nici nu au avut discuţii iniţial cu UDMR. Cu alte cuvinte, este foarte clar că nu au avut discuţii cu UDMR, ci şi-au dat seama că le-ar mai trebui ceva şi au luat pe sus această formaţiune politică.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Credem că Alexandru Rafila este cea mai potrivită persoană pentru a conduce un nou guvern în plină pandemie”, a spus Olguţa Vasilescu.

„Orban trebuia să îşi dea demisia de la partid”

Olguţa Vasilescu nu crede că Ludovic Orban ar fi trebuit să îşi dea demisia din funcţia de prim ministru, ci de la şefia PNL.

„O demisie ar fi trebuit să se producă pentru rezultatele proaste, dar din funcţia de preşedinte al partidului. Iată că nu avem un guvern cu puteri depline, pentru că Ludovic Orban şi-a dat demisia. Cu o zi înainte ne spunea că au câştigat alegerile, apoi şi-a dat demisia pentru că au pierdut alegerile. Trebuia să îşi dea demisia de la partid, nu de la guvern”.