• PSD a strâns peste 800.000 de semnături pentru o petiţie prin care solicită majorarea punctului de pensie cu 40%
  • Anunţul a fost făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, joi, că PSD a strâns peste 800.000 de semnături pentru o petiţie prin care solicită majorarea punctului de pensie cu 40%, potrivit legii.

„Astăzi se finalizează cea mai amplă operaţiune de apărare a drepturilor pensionarilor din ultimii 30 de ani. În doar o lună şi jumătate, împreună cu voluntari din toată ţara, membrii organizaţiei de pensionari din PSD au reuşit să strângă peste 803.640 de semnături pentru petiţia pentru respectarea creşterii punctului de pensie”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a mai spus că Executivul va adopta vineri o ordonanţă de urgenţă care va pune în pericol legea pensiilor, în sensul că majorarea nu va fi de 40%.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Vreau să atenţionăm Guvernul să ţină cont de aceste sute de mii de semnături care au fost date pensionarii din ţară în ultima lună şi jumătate. Atenţionăm Guvernul că de la 1 ianuarie ar fi trebuit să înceapă recalcularea tuturor celor cinci milioane de dosare de pensiei, pentru elimitarea tuturor inechităţilor din sistem. Până la data de azi nu s-a calculat niciun dosar, ceea ce ne face să credem că din nou legea nu va fi respectată de Guvern. ”, a mai afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a mai spus că OUG va fi respinsă în Parlament.