• Cântăreaţa Olivia Newton-John, care a urcat pe primele locuri în topurile mondiale de muzică pop în anii 1970 şi 1980 cu melodii precum „I Honestly Love You” şi „Physical” şi a jucat în musicalul de succes „Grease”, a murit luni, la vârsta de 73 de ani, în locuinţa sa din sudul Californiei.
  • Decesul interpretei de origine britanică şi crescută în Australia a fost anunţat pe contul ei de Instagram.
  • Newton-John, câştigătoare a patru premii Grammy, dezvăluise, în 2017, că o recidivă a cancerului la sân a făcut metastaze şi s-a răspândit în partea inferioară a spatelui, ceea ce a obligat-o să anuleze spectacole.

Cântăreaţa Olivia Newton-John, care a urcat pe primele locuri în topurile mondiale de muzică pop în anii 1970 şi 1980 cu melodii precum „I Honestly Love You” şi „Physical” şi a jucat în musicalul de succes „Grease”, a murit luni, la vârsta de 73 de ani, în locuinţa sa din sudul Californiei.

Decesul interpretei de origine britanică şi crescută în Australia a fost anunţat pe contul ei de Instagram.

„A murit liniştită” în casa ei de la fermă „înconjurată de familie şi prieteni”, scrie în anunţul familiei, preluat de Reuters, citat de Mediafax.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Newton-John, câştigătoare a patru premii Grammy, dezvăluise, în 2017, că o recidivă a cancerului la sân a făcut metastaze şi s-a răspândit în partea inferioară a spatelui, ceea ce a obligat-o să anuleze spectacole.

Cu 25 de ani mai devreme, Newton-John suferise o operaţie, ceea ce a determinat-o să devină o susţinătoare a cercetării în domeniul cancerului de sân şi a altor probleme de sănătate şi să înfiinţeze un centru de cercetare şi tratament al cancerului în Australia.

Artista a început să cânte de mică şi a devenit un superstar mondial după ce s-a mutat în Statele Unite. Primul ei hit a fost în 1971. Este vorba despre „If Not for You”, un cântec de Bob Dylan, care fusese înregistrat şi de George Harrison.

Acesta avea să fie urmat în câţiva ani de „Let Me Be There”, care i-a adus un Grammy pentru cea mai bună interpretare vocală country feminină, „If You Love Me (Let Me Know)” şi două piese nr. 1, „Have You Never Been Mellow” şi „I Honestly Love You”. Cea din urmă melodie a câştigat Grammy-uri pentru cea mai bună interpretare pop feminină şi pentru înregistrarea anului.

Newton-John a obţinut, de asemenea, titlul de cântăreaţă a anului în 1974 din partea Country Music Association.

Criticii nu au apreciat întotdeauna munca lui Newton-John, găsindu-i adesea stilul spumos şi prea comercial. The New York Times i-a descris odată vocea ca fiind „aproape incoloră”.

Newton-John şi-a consolidat succesul jucând alături de John Travolta în „Grease”, filmul din 1978, care avea să devină unul dintre cele mai populare musicaluri din istoria Hollywood-ului.