• Ducele și ducesa de Sussex i-au adus un omagiu Reginei, după ce monarhul a murit joi la vârsta de 96 de ani.
  • Prințul Harry a călătorit la Castelul Balmoral din Scoția pentru a fi alături de familia sa, la aflarea veștii morții Majestății Sale.
  • După moartea Reginei, nepotul ei Harry, a adus un omagiu emoționant.

Ducele și ducesa de Sussex i-au adus un omagiu emoționant Reginei, după ce monarhul a murit joi la vârsta de 96 de ani. Prințul Harry a călătorit la Castelul Balmoral din Scoția pentru a fi alături de familia sa, la aflarea veștii morții Majestății Sale.

El a călătorit la domeniul din Aberdeenshire pentru a fi alături de tatăl său Charles, Prințul Edward, Prințesa Anne și Ducele de Cambridge. După moartea Reginei, nepotul ei a adus un omagiu și a spus: În timp ce sărbătorim viața bunicii mele, Majestatea Sa Regina – și îi plângem pierderea – ne amintim cu toții de sfaturile pe care le-a avut pentru atât de mulți în angajamentul său față de serviciu și datorie. A fost admirată și respectată la nivel mondial. Grația și demnitatea ei au rămas adevărate pe tot parcursul vieții sale și acum moștenirea ei veșnică. Să ne amintim cuvintele pe care le-a rostit după moartea soțului ei, Prințul Philip, cuvinte care ne pot aduce alinare tuturor acum: Viața, bineînțeles, constă atât în despărțiri finale, cât și în prime întâlniri.”

Bunico, în timp ce această despărțire finală ne aduce o mare tristețe, sunt veșnic recunoscător pentru toate primele noastre întâlniri – de la primele mele amintiri din copilărie cu tine, la întâlnirea cu tine pentru prima dată ca și comandant-șef, până la primul moment în care ai întâlnit-o pe scumpa mea soție și ți-ai îmbrățișat iubiții tăi strănepoți. Prețuiesc aceste momente împărtășite cu tine și multe alte momente speciale dintre ele. Deja ne lipsești foarte mult, nu doar nouă, ci întregii lumi. Și, pentru că este vorba de primele întâlniri, îl onorăm acum pe tatăl meu în noul său rol de Rege Charles al III-lea. Mulțumesc pentru sfaturile tale sănătoase. Mulțumesc pentru zâmbetul tău contagios. Și noi zâmbim, știind că tu și bunicul v-ați reunit acum, și amândoi sunteți împreună în pace.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La începutul acestui an, și în timp ce soții Sussex se aflau în Marea Britanie pentru Jubileul de Platină al Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a a întâlnit-o pentru prima dată pe strănepoata ei, Lilibet. S-a relatat că întâlnirea emoționantă a avut loc la Castelul Windsor în cele 48 de ore după ce Harry și Meghan au ajuns înapoi în Marea Britanie cu un avion privat.

De asemenea, Regina nu l-a mai văzut pe celălalt copil al cuplului, Archie, din 2019, când avea doar câteva luni. Lilibet a fost numită în semn de omagiu adus Reginei, a cărei poreclă din copilărie era Lilibet.

Harry și Meghan erau deja sosiți în Marea Britanie pentru un eveniment când regina a murit. Harry urma să țină un discurs la WellChild Awards, o ceremonie pentru copiii bolnavi.

Soții Sussex au renunțat la calitatea de membri activi ai firmei în martie 2020 și de atunci s-au stabilit în California împreună cu cei doi copii ai lor. Prințul Harry a zburat înapoi pentru înmormântarea bunicului său Philip, în aprilie anul trecut, dar Meghan, pe atunci gravida, fusese avertizată de medici împotriva călătoriei.

D