Omicron anulează Anul Nou. Ce restricții au fost anunțate în Europa

Sursa: Shutterstock
  • Numărul mare de îmbolnăviri cu varianta Omicron determină statele să impună restricții pentru noaptea dintre ani.
  • Germania, de exemplu, a anulat petrecerile mari și a stabilit o limită de 10 persoane pentru întâlnirile private.
  • Daniel Barenboim, dirijorul Orchestrei Filarmonicii din Viena trebuie să accepte această situație după ce anul trecut spectacolul s-a desfășurat fără spectatori.

Numărul mare de îmbolnăviri cu varianta Omicron determină statele să impună restricții pentru noaptea dintre ani.
Germania, de exemplu, a anulat petrecerile mari și a stabilit o limită de 10 persoane pentru întâlnirile private.

Ministrul german al sănătății a transmis un mesaj către populație prin care îndeamnă la precauție.

„Vă rugăm să sărbătoriți în grupuri foarte mici și să nu vă puneți în pericol reciproc, pentru că odată cu incidența actuală a cazurilor raportate subestimăm pericolul în care ne aflăm”, a spus Karl Lauterbach, ministrul german al sănătății.

Mult așteotatul Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena se va desfășura anul acesta cu doar 1000 de spectator în sală.

Daniel Barenboim, dirijorul Orchestrei Filarmonicii din Viena trebuie să accepte această situație după ce anul trecut spectacolul s-a desfășurat fără spectatori:

„Cred că suntem foarte norocoși că reușim să ținem concertul cu 1.000 de persoane, pentru că muzica trebuie să fie ascultată live. Faptul că avem 92 de țări care vizionează, este un gest minunat față de orchestră și muzică. Dar, practic, trebuie să fie publicul, publicul pe viu. Și cred că acest lucru este deja și va fi foarte special în aceste vremuri dificile”.

Nici în Olanda situația nu este una ușoară. Magazinele, restaurantele, școlile, sălile de spectacol și de sport sunt închise până pe 14 ianuarie din cauza coronavirusului, excepţie fac doar supermarketurile şi farmaciile, amintesc agențiile DPA și Agerpres