• Mii de noi spitalizări în rândul copiilor sunt înregistrate în Statele Unite ale Americii.
  • În această lună, medicii spun că acești copii spitalizați au dificultăți de respirație și deshidratare.
  • Media zilnică a crescut cu 58%.

Omicron trimite mii de copii în spitale. Cazurile din SUA au crescut cu 58% în în ultima săptămână, arată datele CDC. Varianta Omicron în creștere în Statele Unite alimentează mii de noi spitalizări COVID-19 în rândul copiilor, ceea ce ridică noi îngrijorări cu privire la modul în care se vor descurca americanii nevaccinați cu vârste sub 18 ani în noul val.

Medicii au declarat că simptomele mai severe ale COVID-19 pe care le văd la copiii spitalizați în această lună includ dificultăți de respirație, febră mare și deshidratare.

„Au nevoie de ajutor pentru a respira, au nevoie de ajutor pentru a primi oxigen, au nevoie de hidratare suplimentară. Sunt suficient de bolnavi pentru a ajunge în spital, iar acest lucru este înfricoșător pentru medici și pentru părinți”, a declarat Rebecca Madan, specialist în boli infecțioase pediatrice la sistemul spitalicesc Langone Health al Universității din New York.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Numărul de cazuri noi zilnice de COVID-19 la nivel mondial a depășit un milion pentru prima dată de când au fost înregistrate infecțiile, în urmă cu doi ani, iar noile infecții din SUA au urcat la cel mai ridicat nivel înregistrat de la începutul pandemiei. Astfel, Omicron trimite mii de copii în spitale.

Media zilnică pe șapte zile a spitalizărilor zilnice pentru copii între 21 și 27 decembrie a crescut cu peste 58%, potrivit Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). O creștere a numărului de cazuri a avut loc în momentul în care școlile s-au închis pentru sărbătorile de iarnă.