• OMS avertizează Europa împotriva unei relaxări a restricţiilor.
  • Îmbolnăvirile de coronavirus au scăzut „seminifcativ” pe continent.
  • „Situaţia din India poate avea loc oriunde”, avertizează Kluge.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un avertisment către Europa împotriva unei relaxări a restricţiilor, după o scădere „semnificativă” a îmbolnăvirilor de Covid. Astfel, OMS a transmis că „situaţia din india poate avea loc oriunde”.

Organizația Mondială a Sănătății spune că prin nerespectarea restricțiilor sanitare, Europa s-ar putea confrunta cu o criză sanitară asemenea celei din India. „Există în continuare o provocare uriaşă în ţări în care măsurile de protecţie individuală au fost relaxate sau în care au loc adunări în masă sau în care există variante mai contagioase ori în care acoperirea vaccinală este în continuare slabă. Acest lucru poate provoca o furtună perfectă” în sistemul de sănătate al oricărei ţări, avertizează într-o conferinţă de presă online directorul OMS Europa Hans Kluge.

Mai mult, Hans Klunge le-a mai transmis celor 50 de state din regiunea OMS Europa că „măsurile individuale şi colective de sănătate publică şi măsurile sociale rămân factori hotărâtori” în oprirea pandemiei de coronavirus, în contextul în care apariţia unor îmbolnăviri în Europa scade „în mod semnificativ pentru prima oară după două luni”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Amintim că varianta indiană B 1.617 – a fost descoperită în 17 ţări, printre care și România. Persoanele vaccinate (7,7%) sunt mai numeroase decât persoanele bolnave de Covid-19 – 5,5% dintre europeni, potrivit OMS.