• Șeful OMS a prezentat o reală îngrijorare privind valul de îmbolnăviri.
  • Doar 92 din 194 de țări au atins obiectivul de vaccinare de 40%.
  • OMS cere participarea statelor la campania de vaccinare.

OMS cere ajutorul statelor pentru campaniile de vaccinare. „În cazul uriașelor valuri de noi infectări observate atât în Europa, dar și în restul lumii, lipsa de indormare a determinat ezitarea în fața vaccinului, ceea ce se traduce prin moartea în masă a persoanelor nevaccinate”, au declarat reprezentanții OMS.

Lipsa de informare și fake-news-urile au cauzat valul de îmbolnăviri cu variantele Delta si Omicron. O spune chiar șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

Doar 92 din 194 de țări din întreaga lume au atins obiectivul de vaccinare de 70%. Directorul general al OMS spune că restul țărilor trebuie să accelereze campaniile de vaccinare, astfel că OMS le cere ajutorul statelor.

„Deși anul 2021 a fost unul greu, îi rog pe toți să ia de Anul Nou hotărârea de a sprijini campania de vaccinare pentru se ajunge la 70% până la jumătatea lui 2022”, declară Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

„Mai sunt 185 de zile pentru a atinge rata de 70% până la începutul lunii iulie din 2022. Dacă lucrăm împreună pentru această campanie, vom fi mult mai bine până la această dată în anul viitor. An nou feriicit!”, a mai spus acesta.