Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) prognozează că persoanele cele mai vulnerabile la COVID-19, cum ar fi vârstnicii, vor trebui să se vaccineze anual pentru a fi protejaţi împotriva tulpinilor de COVID-19, arată un document intern analizat de Reuters.

Estimarea este inclusă într-un document care este discutat zilele acestea la o întrunire a consiliului de administraţie al Gavi, alianţă pentru distribuirea vaccinului care conduce, alături de OMS, programul COVAX. Prognoza poate fi modificată şi este asociată cu alte două scenarii mai puţin probabile.

Producătorii de vaccinuri Moderna şi Pfizer, împreună cu partenerul său german BioNTech, au fost vocali cu privire la faptul că lumea va avea în curând nevoie de doze suplimentare pentru a menţine un nivel ridicat de imunitate, dar dovezile pentru acest lucru sunt încă neclare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Documentul arată că OMS consideră vacinarea anuală pentru indivizii cu risc ridicat şi vaccinare odată la doi ani pentru populaţia generală ca scenariu de bază.

Documentul obţinut de Reuters nu detaliează modul prin care s-a ajuns la aceste concluzii, dar precizează că vaccinurile ar urma să fie actualizate în mod regulat pentru a răspunde acestor ameninţărilor prezentate de noile tulpini.

Acest document este datat pe 8 iunie şi este încă „în lucru”. În scenariul de bază se estimează că ar urma să fie produse că 12 miliarde de doze de vaccin COVID-19 la nivel global anul viitor.

Acest cifră ar fi puţin mai mare faţă de prognoza de 11 miliarde de doze pentru acest an, citată de Federaţia Internaţională a Producătorilor şi Asociaţiilor Farmaceutice (IFPMA).

Într-un scenariu pesimist, OMS spune că producţia va fi de 6 miliarde de doze anul viitor, din cauza reglementărilor stricte pentru vaccinuri noi şi a problemelor de fabricaţie a celor existente.

Acest lucru ar putea putea afecta necesarul de doze pentru a combate variantele.