• OMS s-a răzgândit și spune că declarația cum că asimptomaticii transmit doar în cazuri foarte rare virusul a fost o „neînțelegere”
  • „Răspundeam la o întrebare, nu vorbeam pe baza politicilor OMS”,a declarat Dr. Maria Van Kerkhove, scrie The New York Times.
  • „Afirmația epidemiologului nu era bazată pe date publice care să o susțină”, spune OMS.

Doctorul Maria Van Kerkhove, experta OMS, cea care a spus că asimptomaticii transmit doar în cazuri foarte rare virusul, s-a râzgândit asupra declarației făcute. „A fost o neînțelegere. Am răspuns la o întrebare, nu vorbeam pe baza politicilor OMS”, a spus ea, potrivit The New York Times.

Declațiile de luni ale dr. Maria Van Kerkove:

„Se pare că este rar ca un individ asimptomatic să transmită mai departe virusul. Vrem să ne concentrăm pe cazurile simptomatice”

Oamenii de știință au criticat aspru OMS pentru că a creat confuzie, având în vedere implicațiile politice pe care le are o asemenea afirmație. Guvernele din întreaga lume au recomandat purtarea măștilor de protecție și distanțare socială motivând riscului de transmitere a virusului prin persoanele asimptomatice.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Toate dovezile au demonstrat că persoanele asimptomatice pot răspândi cu ușurință SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19”, au declarat marți oamenii de știință de la Harvard Global Health Institute.