• OMS a declarat că se află „în legătură strânsă” cu autoritățile din Marea Britanie
  • Noua variantă de SARS-CoV-2 din Marea Britanie se răspândește mai repede, însă nu este considerată a fi mai periculoasă
  • Zonele din Marea Britanie afectate de noua tulpină se află sub restricții mai dure

Conform BBC, OMS a declarat că ține legătura cu autoritățile din Regatului Unit, odată cu apariția noii tulpini de SARS-CoV-2.

Se crede că noua variantă de SARS-CoV-2 este mai contagioasă, însă nu și mai periculoasă, conform sursei citate.

Multe zone din sud-estul Angliei, inclusiv Londra, se află sub un nivel mai dur de restricții, cu scopul de a opri răspândirea.

Guvernul olandez a interzis zborurile din Marea Britanie către Olanda după ce a descoperit un caz de infecție cu noua tulpină Covid-19, care circulă în Regatul Unit. Interdicția intră în vigoare începând de duminică, 20 decembrie, și va fi în vigoare până la 1 ianuarie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Totuși, OMS a spus că „riscul ca noua tulpină să fi ajuns în Olanda ar trebui minimalizată cât de mult se poate”, în timp ce guvernul olandez a declarat că „va colabora în zilele ce urmează cu alte state membre din UE, pentru a găsi soluții de limitare a riscului ca noua tulpină de virus să fie adusă din Regatul Unit”

Noua variantă de Coronavirus

OMS a postat pe Twitter că se află în legătură strânsă cu autoritățile din Marea Beritanie, privind noua variantă de Coronavirus.

Marea Beritanie studiază noua variantă de coronavirus, iar OMS va ține la curent statele membre pe măsură ce află informații noi.

Deși există o „doză considerabilă de incertitudine”, prim-ministrul Boris Johnson a zis că noua varianta ar fi cu 70% mai contagioasă.

Autoritățile au spus că încă nu există dovezi care să sugereze că noua varianta ar avea o rată de mortalitate mai mare sau că ar reacționa diferit la vaccinuri sau tratamente.

„Cred că această situație va înrăutăți lucrurile, însă putem fi optimiști, odată ce avem vaccinul – gândindu-ne că vaccinul va fi eficient” a declarat Profesorul Chriss Whitty, consilierul medical șef al Angliei.