• Șeful anchetei spune că posibilitatea ca un angajat al laboratorului să fi luat virusul în timp ce lucra pe teren este o „ipoteză probabilă”.
  • Este cunoscut faptul că oamenii de știință de la Institutul de Virologie din Wuhan lucrează la coronavirusul liliacului în laboratoarele din oraș.
  • Anchetatorii OMS au fost forțați să concluzioneze că o scurgere de laborator este „extrem de improbabilă” în raportul lor oficial pentru a evita alte discuții cu chinezii.

Șeful anchetei spune că posibilitatea ca un angajat al laboratorului să fi luat virusul în timp ce lucra pe teren este o „ipoteză probabilă”, relatează The Telegraph.

Un om de știință chinez ar fi putut declanșa pandemia după ce a fost infectat cu coronavirusul în timp ce colecta mostre de lilieci, a declarat șeful anchetei Organizației Mondiale a Sănătății.

Într-un documentar difuzat în această săptămână de canalul de televiziune danez TV2, doctorul Peter Embarek a declarat că este o „ipoteză probabilă” că un angajat de laborator ar fi putut lua virusul în timp ce lucra pe teren.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Este cunoscut faptul că oamenii de știință de la Institutul de Virologie din Wuhan lucrează la coronavirusul liliacului în laboratoarele din oraș, dar China nu a fost cooperantă în ceea ce privește furnizarea de detalii despre cercetările lor.

Dr. Embarek a declarat că anchetatorii OMS au fost forțați să concluzioneze că o scurgere de laborator este „extrem de improbabilă” în raportul lor oficial pentru a evita alte discuții cu chinezii.

El a declarat că echipa a ajuns într-un „impas” cu China, care ar permite includerea în raport a unui scenariu de scurgere de laborator doar dacă nu există recomandări de a cerceta mai departe.

„Omologul meu a fost de acord că putem menționa (scenariul scurgerii din laborator) în raport cu condiția să nu recomandăm studii specifice acestei ipoteze. Pur și simplu am lăsa-o acolo”.

Cu toate acestea, Dr. Embarek a declarat că este posibil ca un angajat al laboratorului să fi fost infectat pe teren.

„Considerăm această ipoteză ca fiind una probabilă”, a adăugat el.