• Sfaturile privind abstinența sexuală se adresează în primul rând bărbaților care fac sex cu bărbați sau care au mai multe partenere sexuale, deoarece aceștia sunt cei în rândul cărora apar majoritatea infecțiilor cu monkeypox.
  • Organizația a recunoscut că „poate fi un mesaj dur, dar dacă sunteți atenți vă puteți proteja pe dumneavoastră și comunitatea dumneavoastră”.

„Luați în considerare limitarea partenerilor și interacțiunilor sexuale în această perioadă”, a recomandat Hans Kluge, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Europa, celor care prezintă cel mai mare risc de a contracta variola maimuței, ca una dintre măsurile de limitare a transmiterii virusului, anunță La Vanguardia.

Sfaturile privind abstinența sexuală se adresează în primul rând bărbaților care fac sex cu bărbați sau care au mai multe partenere sexuale, deoarece aceștia sunt cei în rândul cărora apar majoritatea infecțiilor. El a recunoscut că „poate fi un mesaj dur, dar dacă sunteți atenți vă puteți proteja pe dumneavoastră și comunitatea dumneavoastră”.

OMS a avertizat, de asemenea, că vaccinarea nu va fi „glonțul de argint” care va opri această epidemie (spre deosebire de covidie), chiar dacă persoanele cu risc mai mare de infectare sau de complicații de sănătate sunt vaccinate. Și a cerut ca soluțiile să vină din Europa, pentru că acolo sunt cele mai multe cazuri: cel puțin 12.000 în 37 de țări.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Această epidemie de variolă a maimuței, în afara duzinei de țări africane în care este endemică de câteva decenii, a ajuns acum la 18.000 de cazuri raportate. Spania este una dintre cele mai afectate țări, cu 3.738 de cazuri pozitive confirmate astăzi de Ministerul Sănătății, deși este o subestimare, deoarece doar Comunitatea Madrid a declarat că are cu aproximativ 230 de cazuri în plus față de cele 1.695 de cazuri raportate. Vaccinarea a început săptămâna trecută, în special în Madrid și Barcelona, locurile cu cel mai mare număr de cazuri.