• Şeful OMS a spus că este o „problemă clară” faptul că ţările în curs de dezvoltare nu primesc vaccinul anti-Covid
  • „Ţările bogate au majoritatea dozelor”, a declarat directorul general OMS
  • Mecanismul COVAX a stâns şase miliarde de dolari pentru a ajuta finanţarea a 92 de ţări în curs de dezvoltare cu mijloace limitate sau fără mijloace de a cumpăra vaccinul anti-Covid

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat vineri că este o „problemă clară” faptul că ţările cu venituri mici şi medii nu primesc doze de vaccin anti-Covid, relatează Reuters.

„Ţările bogate au majoritatea dozelor”, a declarat directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă la Geneva. El a cerut ţărilor şi producătorilor să înceteze să facă tranzacţii bilaterale în detrimentul COVAX.

OMS a declarat la începutul acestei săptămâni că mecanismul COVAX a stâns şase miliarde de dolari pentru a ajuta finanţarea a 92 de ţări în curs de dezvoltare cu mijloace limitate sau fără mijloace de a cumpăra vaccinul anti-Covid.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Până în prezent, ţările mai bogate precum Marea Britanie, cele din Uniunea Europeană, Statele Unite, Elveţia sau Israel au fost în fruntea listei pentru livrarea dozelor de vaccin de la Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Aproape 88 de milioane de persoane s-au infectat cu coronavirus la nivel global şi 1,9 milioane au decedat din cauza virusului. Virusul s-a răspândit în 210 ţări şi teritorii.