• Organizaţia Mondială a Sănătăţii lucrează cu experţi pentru a găsi un nou nume mai potrivit pentru variola maimuţei.
  • Aproximativ 1.600 de cazuri de boală au fost înregistrate la nivel global în ultimele săptămâni.
  • În timp ce 72 de decese au fost raportate în ţările în care variola maimuţei era deja endemică, niciun deces nu a fost raportat în cele 32 de ţări recent afectate, cum ar fi Marea Britanie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat că lucrează cu experţi pentru a găsi un nou nume mai potrivit pentru variola maimuţei. Mai mult de 30 de oameni de ştiinţă au scris, săptămâna trecută, despre „necesitatea urgentă de a pune un nou nume nediscriminatoriu şi nestigmatizator” pentru virus şi boala pe care o provoacă, transmite BBC

„Referirea continuă la virus ca fiind african este atât inexactă, cât şi discriminatorie”, au spus ei. Aproximativ 1.600 de cazuri de boală au fost înregistrate la nivel global în ultimele săptămâni.

În timp ce 72 de decese au fost raportate în ţările în care variola maimuţei era deja endemică, niciun deces nu a fost raportat în cele 32 de ţări recent afectate, cum ar fi Marea Britanie.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Uniunea Europeană a semnat marţi un acord cu un producător pentru furnizarea a aproximativ 110.000 de doze de vaccinuri împotriva variolei maimuţei. Primele doze vor fi livrate la sfârşitul lunii iunie, a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.