• Rezoluția ONU a subliniat necesitatea unui ajutor pe termen lung pentru a ajuta țara inundată să se refacă în urma dezastrului natural catastrofal.
  • Situația se înrăutățește din ce în ce mai mult, a declarat Guterres în fața adunării.
  • ONU a făcut apel la 816 milioane de dolari pentru a finanța ajutorul acordat Pakistanului până în luna mai.

Adunarea Generală a ONU și-a exprimat vineri solidaritatea cu Pakistanul afectat de inundații și a cerut comunității internaționale să sporească ajutorul și să mențină voința politică de a sprijini redresarea pe termen lung a țării.

Adunarea a adoptat o rezoluție care a făcut toate aceste precizări. De asemenea, aceasta a îndemnat ONU să intensifice eforturile de sensibilizare a comunității internaționale cu privire la nevoile Pakistanului și să mobilizeze un sprijin și o asistență internațională eficientă, imediată și adecvată.

Inundațiile record din această țară în curs de dezvoltare din Asia de Sud au afectat 33 de milioane de persoane și au ucis cel puțin 1.700 de persoane de la jumătatea lunii iunie. Aproape 8 milioane de persoane au fost strămutate, iar sute de mii de oameni trăiesc încă în corturi și case improvizate.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Secretarul general al ONU, António Guterres, care a văzut personal o parte din pagube în timpul unei vizite luna trecută, a reamintit adunării pierderile: peste 2 milioane de locuințe avariate sau distruse, în timp ce culturile și animalele au fost devastate. El a declarat că dezastrul ar putea arunca în sărăcie peste 15 milioane de persoane.

Între timp, ONU a tras un semnal de alarmă și în legătură cu potențialul unei a doua crize de boli transmise prin apă și de alte boli, pe fondul inundațiilor, care au afectat multe dintre unitățile sanitare din Pakistan.

Situația se înrăutățește din ce în ce mai mult, a declarat Guterres în fața adunării. Pakistanul este în pragul unui dezastru de sănătate publică.

ONU a făcut apel la 816 milioane de dolari pentru a finanța ajutorul acordat Pakistanului până în luna mai, dar Guterres a declarat că această sumă pălește în comparație cu ceea ce este necesar pe toate fronturile. Organismul mondial și guvernul pakistanez plănuiesc o conferință internațională de sprijin pentru a spori contribuțiile.