• Premierul Narendra Modi a transmis mantra reduceți, refolosiți și reciclați pentru o dezvoltare durabilă și a reafirmat angajamentul Indiei de a aborda amenințarea schimbărilor climatice.
  • Organizația a avertizat că acest lucru va îndrepta lumea spre o încălzire catastrofală.
  • Premierul a declarat că oamenii din țară se confruntă cu efectele nefaste ale schimbărilor climatice și a susținut că această problemă depășește sfera elaborării politicilor.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea temperaturii și a declarat că angajamentele actuale ale națiunilor în materie de climă sunt departe de a limita creșterea temperaturii la 1,5 grade Celsius. Organizația a avertizat că acest lucru va îndrepta lumea spre o încălzire catastrofală.

Organizația pentru schimbări climatice a Națiunilor Unite a declarat că angajamentele combinate ale celor aproximativ 200 de țări pun globul pe calea unei încălziri de aproximativ 2,5C față de nivelurile preindustriale până la sfârșitul secolului. Potrivit experților, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, lumea nu acționează cu suficientă urgență. Planeta este deja zguduită de fenomene meteorologice extreme după o încălzire de 1,2C.

Lumea nu s-a apropiat nici pe departe de nivelul de reducere a emisiilor necesar pentru a se îndrepta spre 1,5 grade Celsius, a declarat Simon Stiell, șeful ONU pentru schimbări climatice. Obiectivul de limitare a încălzirii la 1,5C este încă la îndemână, a subliniat șeful ONU, Antonio Guterres. Cu toate acestea, el a avertizat că actualul comportament al țărilor în ceea ce privește angajamentele climatice este catastrofal.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Într-un alt context, dar separat, joi, premierul Narendra Modi a rostit mantra reduceți, refolosiți și reciclați pentru o dezvoltare durabilă și a reafirmat angajamentul Indiei de a combate amenințarea schimbărilor climatice. Premierul a declarat că oamenii din țară se confruntă cu efectele nefaste ale schimbărilor climatice și a susținut că această problemă depășește sfera elaborării politicilor.

Premierul și Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, au lansat Mission LiFE, un plan de acțiune global care vizează salvarea lumii de consecințele dezastruoase ale schimbărilor climatice.

Premierul a cerut persoanelor să adopte conceptul de reducere, reutilizare și reciclare și de economie circulară și a declarat că India este dedicată combaterii amenințării schimbărilor climatice. Economia circulară este un model de producție și de consum, care implică partajarea, închirierea, repararea, reutilizarea, recondiționarea și reciclarea materialelor și produselor existente, atât timp cât este posibil. Aceasta presupune piețe care oferă stimulente pentru reutilizarea produselor, mai degrabă decât pentru casarea acestora și apoi extragerea de noi resurse.