• ONU avertizează asupra consecințelor catastrofale pentru milioanele de oameni din Nigeria, care se confruntă cu o criză alimentară.
  • Reprezenanții trag un semnal de alarmă, deoarece Națiunile Unite au primit mai puțin de 20 la sută din apelul de 350 de milioane de dolari pentru ajutorul care se va duce către Nigeria.
  • Oficialii recunosc că situația din Nigeria este umbrită de războiul dezastruos din Ucraina și riscă să fie uitată.

ONU avertizează asupra consecințelor catastrofale pentru milioanele de oameni din nord-estul Nigeriei, care se confruntă cu o criză alimentară și nutrițională, dacă nu vor primi fondurile necesare pentru a-i ajuta.

Potrivit unei publicații străine, coordonatorul umanitar al ONU pentru Nigeria, Matthias Schmale, spune că trage acum un semnal de alarmă, deoarece Națiunile Unite au primit mai puțin de 20 la sută din apelul de 350 de milioane de dolari pentru Nigeria.

El spune că oamenii din statele Borno, Adamawa și Yobe se luptă să supraviețuiască după 12 ani de conflict. Dintre cele 8,4 milioane de persoane care au nevoie de asistență umanitară, el spune că ONU intenționează să sprijine cel puțin 5,5 milioane dintre cei mai vulnerabili. El spune că aproape 600.000 de persoane mor de foame și rămân zile întregi fără hrană.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Copiii subnutriți, deosebit de vulnerabili

Aproximativ, în total, se așteaptă ca 1,74 milioane de copii sub cinci ani să sufere de malnutriție acută în tot nord-estul țării în acest an. Dintre aceștia, peste 300.000 … se așteaptă să sufere de malnutriție acută severă și sunt, într-adevăr, cu risc ridicat de deces„, a declarat Schmale.

El spune că aproximativ 80% din ajutorul ONU va fi folosit pentru a ajuta femeile și copiii, care suferă cel mai mult în zonele de conflict. De asemenea, el spune că aceștia sunt supuși violenței, răpirilor, violurilor și altor forme de abuz.

Trond Jensen, șeful Biroului pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare din Nigeria, spune că o mare parte din nord-estul țării nu beneficiază de protecție adecvată pentru civili.

Totodată afirmă că oamenii care se aventurează în afara orașelor fortificate cu garnizoane militare sunt în pericol de a fi uciși.

Este o criză gravă în sensul că nu există libertate de mișcare. O mare parte din zona rurală se află sub controlul sau sub influența diferitelor grupări diferite ale Boko Haram”, a declarat Jensen.

Oficialii ONU recunosc că situația din Nigeria este umbrită de războiul dezastruos din Ucraina și riscă să fie uitată. Cu toate acestea, ei avertizează că ignorarea nevoilor umanitare ale Nigeriei ar avea consecințe profunde în destabilizarea în continuare a regiunii.