• Personalul umanitar a fost hărțuit de forțe militare și de civili.
  • ONU suspendă distribuția ăn Kombolcha și Dessie.

Programul Alimentar Mondial (PAM) a suspendat distribuția de alimente în orașele Kombolcha și Dessie din Etiopia, în urma jafurilor de provizii pe care personalul nu a putut să le oprească din cauza intimidărilor. Personalul a fost ținut sub amenințarea armelor, a anunțat miercuri Organizația Națiunilor Unite.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a declarat că o cantitate mare de alimente, inclusiv articole nutritive pentru copiii subnutriți, au fost furate și jefuite în Kombolcha, în regiunea Amhara.

„Furtul de alimente la scară mică a escaladat în ultimele zile în jafuri în masă ale depozitelor din Kombolcha, aparent de către elemente ale forțelor din Tigrai și unii membri ai populației locale. O astfel de hărțuire a personalului umanitar de către forțele armate este inacceptabilă. Aceasta subminează capacitatea Organizației Națiunilor Unite și a tuturor partenerilor noștri umanitari de a oferi asistență atunci când este cel mai necesar”, a declarat Dujarric.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Trei camioane ale PAM folosite pentru operațiuni umanitare în Amhara au fost oprite de militari și folosite în scopuri proprii în această săptămână, a declarat Dujarric. El a făcut apel la toate părțile implicate în conflict să respecte și să protejeze personalul de ajutor umanitar.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat că catastrofa umanitară din nordul Etiopiei rămâne o „prioritate absolută” pentru Statele Unite. Price a repetat apelurile către părți de a se angaja în negocieri pentru a pune capăt conflictului.