• Membrii de la bordul submarinului Titan au mai puțin de 20 de ore de oxigen.
  • Submersibilul Titan s-ar afla la aproximativ 1.450 kilometri spre est şi 643 kilometri spre sud de capitala statului Newfoundland.
  • Paza de Coastă a declarat că nava avea în dotare suficient oxigen pentru cinci persoane.

Ora 23.00. Au mai rămas 15 ore de oxigen pentru membrii submisibilului

Paza de Coastă americană aduce mai multe nave pentru căutarea submersibilului Titan.

Un oficial al Pazei de Coastă afirmă că operațiunea de căutare a submersibilului dispărut este „100%” încă o misiune de căutare și salvare. El a precizat că oficialii cred că echipajul de pe submersibil are „rații limitate” de hrană și apă. De asemenea, Frederick a spus că oxigenul disponibil este „doar o parte din datele” pe care salvatorii le analizează atunci când stabilesc planurile și pașii următori.

„Trebuie să rămânem optimiști și plini de speranță atunci când te afli într-un caz de căutare și salvare”, a spus el.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Ora 22.00. Au mai rămas 16 ore de oxigen

Căutătorii sunt „foarte conștienți de sensibilitatea timpului” în căutarea submersibilului, spune proprietarul Polar Prince.

Polar Prince este nava de sprijin care a transportat submersibilul Titan al companiei OceanGate la locul naufragiului Titanic, iar acum ajută la operațiunile de căutare și salvare.

Ora 21.00. Au mai rămas 17 ore de oxigen pentru pasagerii Titan

Un robot francez este în căutarea submersibilului care a dispărut în timp ce cobora spre epava Titanicului, duminică. Dispozitivul se poate scufunda până la 6.000 de metri sub apă și ar putea ajuta la eliberarea submersibilului, a declarat miercuri operatorul său.

Robotul se numește Victor 6000 și se poate scufunda la adâncimi mai mari decât alte echipamente aflate acum la situl din Atlanticul de Nord. Acesta are brațe care pot fi controlate de la distanță pentru a tăia cabluri sau a efectua alte manevre pentru a elibera o navă blocată, a declarat operatorul.

Ora 20.00. Au mai rămas 18 ore de oxigen pentru membrii echipajului

Paza de Coastă spune că mai multe „bubuituri” subacvatice au fost auzite în această dimineață în căutarea submarinului dispărut al Titanicului, dar Marina nu știe ce sunt. Marți, Paza de Coastă a declarat că nava avea suficient oxigen pentru cele cinci persoane aflate la bord, aproximativ pentru un interval de 40 de ore.

Ora 18.00. Au mai rămas 20 de ore de oxigen pentru pasagerii submersibilului

„Ceasurile au sunat”, a spus Don Walsh, un fost pilot de testare a submarinelor din cadrul marinei americane. „Pentru a putea localiza sursa acelui zgomot și a face ceva în privința lui, sunt foarte îngrijorat. Cred că ceasurile au fost destul de mult timp folosite”, a mai precizat acesta pentru Sky News.

Submersibilul Titan s-ar afla la aproximativ 1.450 kilometri spre est şi 643 kilometri spre sud de capitala statului Newfoundland, St Johns. Contactul cu submarinul, care ar fi trebuit să facă o scufundare de două ore şi jumătate până la locul epavei Titanicului, a fost pierdut după o oră şi 45 de minute.

Previziunile privind cantitatea de oxigen care le-a mai rămas celor cinci persoane de la bord se bazează pe informațiile furnizate de OceanGate Expeditions, operatorul navei, care spune că Titan are o rezervă de oxigen de 96 de ore, în caz de urgență.

Știrea inițială

Echipajul de la bordul Titan ar putea avea mai puțin de 20 de ore de oxigen, declară contraamiralul John Mauger, de la Paza de Coastă a SUA, relatează Sky News.