• Încep procedurile de formalizare a comisiei de anchetă pentru „Operaţiunea Sparanghelul”
  • Autorităţile vor da explicaţii pentru problemele deplasării românilor, la muncă, în străinătate
  • Iniţiativa aparţine PSD, ALDE, UDMR şi Pro România

Încep demersurile pentru „Operaţiunea Sparanghelul”, a anunţat purtătorul de cuvânt al PSD. Autorităţile române vor trebui să dea socoteală în privinţa românilor care au plecat la muncă, în afara ţării, în condiţii proaste.

Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt PSD: Astăzi se va decide, se trece la formalizarea comisiei pentru achetă în „Afacerea Sparanghelul”. Este evident că avem nevoie de informaţii, să vedem exact ce se întâmplă acolo.

PSD consideră că românii aveau drept să plece, pentru „un trai mai bun”, dar deplasarea lor ar fi fost, de fapt, bazată pe „înţelegeri diplomatice”. Social-democraţii spun că unii români au fost abandonaţi, odată ajunşi în Germania, iar Ambasada României şi reprezentanţii Ministerului Muncii nu s-au implicat în rezolvarea situaţiei.

Recomandări

POLITICO: IOHANNIS „VÂNEAZĂ” JOB DE TOP
BĂLAN POATE ASIGURA VOT ELECTRONIC
A.I. ÎȚI ADUCE AMINTIRILE DIN COPILĂRIE
ALTMAN ÎNCEPE TRAINING CU URMĂTORUL MODEL A.I.
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GEORGIA
DEFICITUL BUGETAR S-A DUBLAT

Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt PSD: Să aflăm şi noi cum a fost posibil ca peste 2.000 de cetăţeni români să plece cu autocare, din zone infestate, cu avioanele, în Germania, într-o zonă, de asemena, roşie.

PSD, ALDE, UDMR şi Pro România au fost partidele care au solicitat înfiinţarea acestei comisii de anchetă pentru ca autorităţile răspunzătoare să dea explicaţii.