• Operatorii economici care nu respectă regulile sanitare vor avea activitatea suspendată
  • Măsura se va aplica pentru 15 zile, respectiv 30 de zile
  • Lucian Bode: „Scopul nostru nu e de a sancționa operatorii economici, scopul nostru este acela de a limita răspândirea pandemiei”

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat joi seară în cadrul unei conferințe faptul că proiectul de lege prin care operatorii economici care nu respectă regulile sanitare vor avea activitatea suspendată a fost adoptat.

„S-a adoptat astăzi în primă lectură un proiect de lege despre care m-ați întrebat de multe ori în ultima perioadă. Și așa cum am promis, în condițiile în care Parlamentul României, din motive pe care nu le cunosc, nu ia în discuție amendamentele propuse de noi la Legea 55/2020”, a spus ministrul Bode în cadrul briefingului de presă.

„Săptămâna viitoare vom adopta proiectul și îl vom trimite în procedură de urgență la Parlament”, a adăugat Lucian Bode.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

„În practică s-a constatat că anumiți opreatori economici, reduși numerici, dar vizibili, care au fost sancționați au continuat să încalce prevedereile. Am decis că aplicarea sancționării este nesemnificativă în raport cu profitul. Considerăm necesară implementarea unei sancțiuni complementare. Aplicarea închiderii pe o durată de 15 de zile, respectiv 30 de zile a sediului principal sau secundar în care operatorul desfășoară activitatea fără respectarea condițiilor stabilite”, a spus Bode.

Lucian Bode spune că opreatorii econimici trebuie să afișeze la loc vizibil mesajul „spațiul este închis din cauza nerespectarii măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei cu mențiunea expresă a datei până la care este valabilă această sancțiune.”

„Scopul nostru nu e de a sancționa operatorii economici, scopul nostru este acela de a limita răspândirea pandemiei”, a conchis Lucian Bode.