• PSD spune că planul de relansare economică al PNL e „copy-paste” după măsurile lor.
  • USR îţi zice că tot tu vei rămâne cu datorii după marile investiţii.
  • Varujan Vosganian: „Nu e planul care să ne scoată din criza coronavirus”.

Două luni, Opoziţia a strigat Guvernului să propună măsuri economice care te vor scoate din criză. PNL şi-a pus programul pe masă, dar partidele adverse sunt tot nemulţumite.

PNL a propus un program pe o perioadă lungă, două cincinale, ai putea spune, şi nu măsuri concrete care să pună ţara pe picioare, după pierderile din pandemie.

Opiniile PSD, USR și ALDE

Ciolacu îl întreabă pe Iohannis dacă înghite, ca un „pelican”, un program copiat de liberali tocmai de la social-democraţi. Chiar şi partenerii PNL, USR îţi spun că dacă te încântă investiţiile pe care ţi le promite Guvernul, tot tu vei plăti pentru ele.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Este evident că este copiat, vi-l dau pe cel din 2016 şi îl comparaţi. Sunt copiate şi anumite pasaje pe care deja PSD le-a realizat”, a declarat Marcel Ciolacu, președinte interimar PSD.

„Nu e programul pe care îl aşteptam. Acest program nu e programul pentru ieşirea din coronavirus. E un program nerealist, mai degrabă făcut de ochii lumii, un program electoral. Nicio sugestie cu privire la finanţări”, a declarat Varujan Vosganian, ALDE, cu privire la planul de relansare economică al PNL.

„Cu cel puţin o lună întârziere şi după ce speranţele multor români au fost năruite (…) Un program pentru relansarea economiei ar trebui să fie ceva serios, nu un spectacol cinic”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

„Sunt aceleaşi lucruri pe care le auzim înainte de fiecare campanie electorală. De unde facem rost de cele zeci de miliarde de lei. Nu e precizată nicio formă de finanţare, nu e dat niciun termen.

„Corporaţii care au luat ani la rând un profit, deodată, când fac pierderi, vin şi cer ca aceste pierderi să fie susţinute de stat, nu e corect pentru contribuabili”, a spus Claudiu Năsui de la USR.

„Planul de relansare economică al Guvernului. Subvenţii plus idei vechi şi un pic de populism. Pe banii cui? (…) Banii din elicopter sfârşesc în praf, iar în loc de dezvoltare economică o să rămânem cu datorii. Sunt sigur că niciunul dintre noi nu vrea aşa ceva”, a comentat Dan Barna, președinte USR.