Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătății de către premierul Cîțu. Senatorul PSD Lucian Romașcanu a vorbit, la Aleph News, despre decizia prim-ministrului.

„PSD are un plan simplu, de a face o opoziție cât se poate de concretă și eficientă în acest moment. Iar faptul că această demitere vine după moțiunea simplă depusă de PSD împotriva acestui ministru, pentru a doua oară, este o concluzie binevenită”, a spus politicianul.

Senatorul PSD crede că decizia a venit târziu.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Vlad Voiculescu trebuia să plece pentru măcelul pe care l-a facut în sănătate și nu pentru deficit de comunicare. Nu a făcut nimic din ce ar fi spus și vrut când i s-a propus acest portofoliu. În schimb, a făcut niște lucruri foarte grave și nu mă refer doar la faptul că am avut aceste decese, incendii, aceste bâlbe cu privire la tratamentul pacienților COVID, dar avem și niște decizii care cred că ar trebui să ducă și spre o zonă penală. Faptul că nu s-a cerut acreditarea Spitalului Sf Maria pentru transplantul pulmonar, dar au avut timp să negocieze cu spitale din afară preluarea pacienților. Faptul că Spitalul Foișor, cu nicio legătură cu COVID, dar foarte bine pregătit pentru transplant osos și cu bancă de țesut osos, a fost transformat în spital COVID într-o formă pe care am văzut-o toți la televizor, sunt lucruri nemăsurate pe care le are în sarcină sa și îl fac incompatibil cu funcția de ministru”, a adăugat Lucian Romașcanu.

„Crezul că a fost un prost comunicator, nu a fost prezent în spațiul public, sunt alte lucruri. A fost un ministru slab, rău intenționat, iar plecarea lui este târzie, dar un act de normalitate”, spune senatorul.

Alături de Vlad Voiculescu a fost demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Constatăm la modul general că există un fel de acțiune biguvernamentală, noi avem în acest moment două Guverne. Faptul că doamna Moldovan dă un ordin peste noapte nediscutat la nivelul Guvernului arată că dumnealor sunt un grup separat de restul guvernării, iar acest lucru se plătește. Doamna Moldovan era de fapt ministrul Sănătății și cred că pleacă și din acest motiv”, a declarat Lucian Romașcanu.

Marcel Ciolacu: „Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața”

Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața sau și-au distrus sănătatea, este reacția președintelui PSD, Marcel Ciolacu, la revocarea din funcție a ministrului Sănătății.

„Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața sau și-au distrus sănătatea! Sunt 4 luni în care au ars spitale, în care morții de COVID au fost batjocoriți, în care bolnavii în stare gravă au fost evacuați din spital în miez de noapte, în care pacienții au murit cu zile din cauza avariilor de la instalațiile cu oxigen. 4 luni în care Iohannis a tăcut, iar Cîțu și întreaga Coaliție a Austerității au protejat acest ministru catastrofă”, transmite Marcel Ciolacu.

El spune că în funcția de ministru al Sănătății trebuie pus „un profesionist”.

„PNL, USR+ și UDMR să nu îndrăznească să mai pună astfel calamități în fruntea Sănătății, precum Voiculescu sau Tătaru. E timpul să pună un profesionist care știe ce trebuie făcut în această criză sanitară”, conchide Ciolacu.

Tudose, ironii despre revocarea lui Voiculescu: De la ,,diamant” la bolovan

Fostul premier Mihai Tudose, europarlamentar și vicepreședinte al PSD, comentează ironic revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății: „De la <diamant> la bolovan, de la <bărbați de stat> la băiețeală de curtea școlii… E un pas mic, nu e așa?”.

„Cu Barna, Cioloș și ai lor… De la <diamant> la bolovan, de la <bărbați de stat> la băiețeală de curtea școlii… E un pas mic, nu e așa? Acasă toți! Cu USR‘ Plusu’ vostru care dă numai minus. Cu Cîțu cu tot….”, transmite Mihai Tudose.