• Opoziția din Belarus a reacționat la vestea că Rusia și Belarus vor să-și continue exercițiile militare la granița cu Ucraina cu mare îngrijorare că situația ar putea escalada în continuare.
  • Decizia Belarusului și Rusiei de a continua exercițiile militare provoacă îngrijorare. Planurile de întâlnire cu Lavrov rămân în vigoare, a precizat Antony Blinken

Opoziția din Belarus cere sancțiuni dure împotriva regimului Lukașenko, aceștia au reacționat la vestea că Rusia și Belarus vor să-și continue exercițiile militare la granița cu Ucraina cu mare îngrijorare că situația ar putea escalada în continuare.

„UE și țările NATO ar trebui acum să impună imediat sancțiuni severe regimului lui Alexandr Lukașenko”, a cerut Franak Viacorka, consilier principal al liderului opoziției din Belarus Svetlana Tichanovskaya, într-un interviu acordat rețelei editoriale Germania RND.

Decizia Belarusului și Rusiei de a continua exercițiile militare provoacă îngrijorare. Planurile de întâlnire cu Lavrov rămân în vigoare, a precizat Antony Blinken

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Rusia și Belarus nu vor încheia astăzi exercițiile militare

Ministrul Apărării din Belarus, Victor Jrenin, a anunțat că cele două țări au decis să prelungească durata inspecției forțelor comune, informează Agenția EFE. Motivul invocat de șeful Apărării din Belarus este „creșterea activității militare din apropierea frontierelor și agravarea situației din Donbas”.

Manevrele comune din Belarus au înceut acum 10 zile și implică participarea a 30 de mii de efective din Rusia, alături de întreaga armată bielorusă. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus zilele trecute că exercițiile militare din Belarus reprezintă „cea mai mare desfășurare rusă după Războiul Rece”.