• Oprah Winfrey a vizitat insula Maui pentru a oferi suport persoanelor rămase fără adăpost în urma incendiilor.
  • Conspiraționiștii o acuză pe vedetă că ar fi provocat incendiile ca să cumpere proprietăți sau să construiască un sat cu arhitectură polineziană.
  • 99 de persoane au pierit ca urmare a incendiilor provocate de curenții de vânt și de seceta cauzate de schimbările climatice.

99 de persoane au decedat din cauza incendiilor devastatoare de pe insulele Maui și Hawaii.

Oprah Winfrey a vizitat un adăpost de pe insula Maui, devastată de incendii, pentru a evidenția situația dificilă a persoanelor evacuate.

Hawaii News Now relatează că Winfrey a declarat în timpul vizitei sale de duminică că este esențial ca ajutoarele să ajungă rapid la locuitori afectați de incendii, potrivit AP News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ea a declarat că ,,vom fi cu toții în continuare aici încercând să ne dăm seama care este cea mai bună modalitate de a reconstrui… Voi fi aici pe termen lung, făcând tot ce pot”.

Winfrey a vorbit în fața War Memorial Gymnasium din Wailuku. Ea a spus că a livrat produse de igienă personală, prosoape și apă în ultimele zile. De asemenea, ea vorbește cu oamenii unul câte unul, ascultându-le poveștile ,,și lăsându-i pe oameni să știe că ei contează”.

Winfrey a spus că cea mai urgentă problemă este găsirea unor locuri de cazare pentru oamenii rămași fără adăpost.

Ea a mai spus: ,,Cea mai mare îngrijorare a mea este cine este la conducere”.