• Primul vot de reducere a numărului de candidați a avut loc miercuri.
  • Trei candidați au renunțat deja la candidatură.
  • Economia Marii Britanii se confruntă cu o inflație galopantă, datorii mari și o creștere scăzută.

Parlamentarii conservatori vor vota miercuri pentru a restrânge numărul celor opt candidați care speră să îi succeadă lui Boris Johnson la conducerea partidului și la funcția de prim-ministru, în timp ce taberele rivale își dau arama pe față în competiția pentru conducere.

Trei dintre cei 11 pretendenți inițiali la funcția de premier au renunțat marți după ce nu au reușit să obțină suficient sprijin din partea colegilor lor, dar competiția rămâne strânsă. Fostul ministru de finanțe, Rishi Sunak, este favoritul caselor de pariuri, iar succesorul său Nadhim Zahawi și ministrul de externe Liz Truss se numără printre candidații rămași.

Figuri mai puțin cunoscute, cum ar fi fostul ministrul egalității Kemi Badenoch și ministrul junior al comerțului Penny Mordaunt, au obținut un sprijin notabil din partea altor parlamentari de rang înalt și sunt populare printre membrii partidului, care vor decide în cele din urmă câștigătorul.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Miercuri, candidații rămași vor trebui să obțină fiecare 30 de voturi din partea celor 358 de deputați ai partidului pentru a trece la următoarea rundă de vot, în timp ce candidatul cu cei mai puțini susținători va fi eliminat oricum.

Economia Marii Britanii se confruntă cu o inflație galopantă, datorii mari și o creștere scăzută, lăsând oamenii să se confrunte cu cea mai mare presiune asupra finanțelor lor din ultimele decenii. Toate acestea se întâmplă pe fondul unei crize energetice exacerbate de războiul din Ucraina, care a dus la creșterea prețurilor la combustibili.