• Forțele rusești au confiscat centrala la începutul lunii martie.
  • Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc că au tras focuri de armă în jurul acesteia în apropierea liniilor de front.
  • AIEA a plasat experți la toate cele cinci centrale nucleare ucrainene.

Opt explozii puternice au fost înregistrate în apropierea centralei ucrainene Zaporojie, ocupată de ruși, în cursul nopții, potrivit organismului de supraveghere nucleară al ONU Exploziile, care au avut loc în timpul nopții, au reînnoit apelurile Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) de a institui o zonă de securitate în jurul centralei.

Ieri, opt detonări puternice au fost auzite în jurul orei locale 10, făcând să vibreze ferestrele birourilor de la centrală, iar altele au fost auzite astăzi”, a declarat șeful AIEA, Rafeal Grossi, într-o declarație

Un oficial rus a respins comentariile, spunând că acestea sugerează că Moscova nu poate susține siguranța nucleară.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Nu pot descrie acest lucru decât ca pe o provocare. Înainte de a furniza astfel de informații, trebuie să le verifici și să stabilești că nu se bazează pe zvonuri”, a declarat Renat Karchaa, consilier al șefului Rosenergoatom – compania care operează centralele nucleare rusești.

Forțele rusești au confiscat centrala la începutul lunii martie – destul de curând după ce au invadat Ucraina. Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc că au tras focuri de armă în jurul acesteia în apropierea liniilor de front, ceea ce a determinat AIEA să plaseze experți la toate cele cinci centrale nucleare ucrainene.