• Spitalul din Piatra Neamţ a avut opt şefi în doar 10 luni
  • Actualul manager nu a putut să candideze la algerile locale
  • Un fost șef de pompe funebre a ocupat, de asemenea, funcţia de manager al spitalului

N-ar trebui te mire situația de la Piatra Neamț, pentru că Spitalul Județean de Urgență este de cartea recordurilor. Numai în ultimul an, spitalul a avut opt șefi.

Actualul manager al spitalului, Lucian Micu, este jurist, nicidecum medic, a trecut de la PNL la PSD, este fost primar al orașului Roman care a vrut să candideze la alegerile locale dar candidatura i-a fost respinsă pentru că avea interdicție de la Agenția Națională de Integritate.

Până pe 18 decembrie 2019, spitalul Spitalul Județean Piatra Neamț a fost condus de medicul Codruț Munteanu. La plecare a spus că asupra spitalului nu avea niciun control.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

L-a urmat la șefie doctorul Alexandru Juncu, tot pe filieră social democrată. Ulterior, la conducerea spitalului a ajuns chiar și un fost prefect și senator PSD , Toader Mocanu, care a demisionat din motive medicale.

Pe al 4-lea șef de Neamț, Florin Ionuț Apostoae, pus tot de Consiliul Județean în funcție, l-a demis chiar Nelu Tătaru. Florin Ionuț Apostoae a fost acuzat că nu poate manageria criza COVID, că are dosar la DNA, că face avansuri unei voluntare pe care voia să o angajeze, și a zburat din funcție.

Următorul, al 5-lea șef interimar de la Neamț a fost un medic epidemiolog de la DSP care a gestionat criza și de la Suceava. Medicul n-a rezistat la conducerea spitalului decât 1 lună și 1 pic, pentru că imediat a fost schimbat cu Marius Ghineț de la PMP, pe care PNL l-a pus la șefia Spitalului Piatra Neamț deși era patron de pompe funebre.

După ce presa a aflat că un șef de pompe funebre a ajuns chiar șef al Spitalului de Urgență din Piatra Neamț, în trei zile a fost schimbat. A urmat al 7-lea manager. Un medic, Silviu Verzea, care să știi că a plecat și el acum 1 lună și jumătate. Și medicul a fost criticat pentru gestionarea crizei covid. Ca atare, politicienii l-au schimbat cu un apropiat de-a lor, Lucian Ovidiu Micu.