• Opt membri ai forșelor internaționale de menținere a păcii au fost uciși într-un accident aviatic, în peninsula Sinai, din Egipt.
  • Armata israeliană a anunțat că a sărit în ajutorul răniților, în locul în care elicopterul s-a prăbușit.
  • Elicopterul în care se aflau s-a prăbușit într-o zonă în care oprezează jihadiștii.

Surse israeliene, citate de agențiile de știri AFP și AP, au relatat că opt membri ai unui grup internional de menținere a păcii au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în peninsula Sinai, din Egipt. Potrivit acestora, șase dintre cei decedați sunt americani, și făceau parte din Multinational Force & Observers (MFO), notează BBC. Ceilalțti doi morți sunt un francez și un ceh. Un al șaptelea american a fost rănit dar a supraviețuit și a fost evacuat.

Militarii israelieni au declarat că s-au oferit pentru a ajuta la salvarea răniților de la fața locului. MFO a confirmat că investighează un incident care implică unul dintre elicopterele sale, dar nu a dat detalii. Armata americană a transmis că verifică în detaliu acest incident. Zona din peninsula Sinai în care s-a părbușit elicopterul este controlată de jihadiști, unii dintre ei fiind afiliați ISIS. În regiune, jihadiștii au ucis sute de militari și civili egipteni în ultimii ani.

MFO este un grup independent format pentru a monitoriza granițele dintre Egipt și Israel în urma unui acord de pace din 1979 între cele două țări. În cadrul MFO există 452 de angajați americani, dintre care unii ocupă poziții-cheie de conducere. 1.154 de militari sunt afiliați, în prezent, acestei organizații, provenind din 13 țări. Cei mai mulți provind din Statele Unite, Columbia, Fiji și Franța.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE