• Temperaturile de pe munte pot ajunge până la minus 14 grade Celsius peste noapte.
  • Grupul de 12 persoane a pornit marți să escaladeze vulcanul de 4.754 de metri, dar a avut probleme sâmbătă.
  • Tatyana Yukhmanova, o reprezentantă a autorității locale de apărare civilă, a declarat că salvatorii vor încerca să ajungă din nou la grup mâine, dacă condițiile meteo vor permite acest lucru.

Opt persoane au murit în timp ce escaladau vulcanul Klyuchevskaya Sopka, situat în estul îndepărtat al Rusiei, după ce vântul puternic și rece a întrerupt o tentativă de salvare. Anterior, autoritățile locale au declarat că șase persoane au fost ucise și se crede că alte șase au rămas blocate din grupul de 12 persoane, printre care se aflau și doi ghizi.

Au mai murit încă două persoane, a declarat Interfax, citându-l pe Roman Vasilevsky, viceprim-ministru al teritoriului Kamchatka. Informația sa a venit de la un ghid, care comunica de pe vulcan prin telefon prin satelit, a precizat Interfax. Grupul de 12 persoane a pornit marți să escaladeze vulcanul de 4.754 de metri, dar a avut probleme sâmbătă, când o parte din grup a căzut și a murit la aproape 4.200 de metri, au declarat autoritățile.

Se crede că o persoană are un picior rupt, au adăugat acestea. Salvatorii au încercat să ajungă la ei duminică, dar au fost nevoiți să se întoarcă din drum deoarece vânturile puternice au împiedicat elicopterul lor să aterizeze. Era programat să aterizeze la o altitudine de 3.300 de metri, dar din cauza vântului puternic, cu 30 de metri pe secundă, nu au reușit să facă acest lucru, deși au fost făcute două încercări la câteva ore distanță, au declarat echipele de salvare. Temperaturile de pe munte pot ajunge până la minus 14 grade Celsius peste noapte.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Tatyana Yukhmanova, o reprezentantă a autorității locale de apărare civilă, a declarat că salvatorii vor încerca să ajungă din nou la grup mâine, dacă condițiile meteo vor permite acest lucru. Klyuchevskaya Sopka este cel mai înalt dintre cei peste 160 de vulcani ale căror vârfuri înzăpezite domină Peninsula Kamchatka din Rusia.

El face parte dintr-un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, listat pentru frumusețea sa naturală excepțională. salvatorii avertizează că muntele, alcătuit din movile de roci vulcanice amestecate cu zăpadă și gheață, este considerat deosebit de periculos pentru alpiniști din cauza altitudinii sale și a riscului de erupție vulcanică.