• Berlinul a stins reflectoarele monumentelor pentru a economisi energie.
  • Măsura Berlinului a fost luată în aceeași zi în care Gazprom a anunțat că livrările de gaze naturale către Germania vor scădea la 20%.
  • În Hanovra, apa caldă a fost oprită în clădirile municipale pentru spălarea mâinilor, dușuri și alte scopuri.

Scăderea livrărilor de gaze naturale rusești către Germania a forțat unele orașe să întrerupă apa caldă și să interzică încălzitoarele și aparatele de aer condiționat. Berlinul a stins chiar și reflectoarele monumentelor pentru a economisi energie.

Berlinul a anunțat că reflectoarele pentru monumentele publice, cum ar fi Poarta Brandenburg, vor fi stinse pe timp de noapte miercuri. Politica a început cu șase clădiri și se va extinde pentru a afecta 200 de clădiri și monumente și cele 1.400 de spoturi ale acestora în următoarele patru săptămâni, potrivit France 24.

În timp ce energia va fi economisită, costurile cu forța de muncă nu vor fi deoarece electricienii au fost angajați pentru a dezactiva temporar luminile în loc să le îndepărteze.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Măsura Berlinului a fost luată în aceeași zi în care corporația rusă de gaze Gazprom a anunțat că livrările de gaze naturale către Germania vor scădea la 20% din capacitate din cauza unor probleme la turbinele conductei subacvatice Nord Stream 1.

În orașul Hanovra din nord-vestul țării, apa caldă a fost oprită în clădirile municipale pentru spălarea mâinilor, dușuri și alte scopuri. În plus, aceste clădiri vor fi încălzite doar din octombrie până în martie, iar unitățile mobile de aer condiționat și aerotermele vor fi interzise.