• Bill de Blasio a anunțat că NYC oferă 100 de dolari pentru prima doză de vaccin.
  • Unele facultăți din New York cer vaccinarea obligatorie.
  • New Mexico, Gadsden și Alabama oferă, de asemenea, 100 de dolari.

New York oferă recompense celor care aleg să se vaccineze. Primarul Bill de Blasio a anunțat că orașul va oferi 100 de dolari fiecărui cetățean care primește prima doză de vaccin anti-COVID.

Bradley Sharp este student și a amânat inițial data la care trebuia să se vaccineze. Dar știe că în facultatea lui imunizarea este obligatorie.

„Am amânat-o (n.r. – prima doză), dar mi se cere să o iau de la facultatea la care sunt, și termenul limită este duminica viitoare, și a aflat ieri că primești o sută de dolari dacă iau (prima doză) la New York. Așa că m-am gândit să vin aici și să iau (prima doză) astăzi și să-mi iau suta de dolari pentru că oricum o să primesc banii”, a spus Bradley Sharp, student.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Bonusul pare să atragă mulți doritori. Drept urmare, cei 100 de dolari l-au convins și pe Jay să se vaccineze: „Ei bine, îl așteptam, știam că vor face asta, așa că am așteptat. Deci nu sunt îngrijorat de asta, de obicei nu-mi fac griji pentru multe. Știam că va veni, așa că am așteptat până când a fost aici”.

Unde s-a mai oferit bonsul pentru vaccinare

În timp ce unii oameni au decis să se imunizeze pentru recompensă, alții au ales să o facă la sfatul.

Autoritățile cred că astfel, mai mulți oameni vor alege să se vaccineze, mai ales că varianta Delta este din ce în ce mai răspândită. Jeffrey Shaman, expert în boli infecțioase, spune că Delta, este mai ușor de transmis familiei.

„Această variantă Delta are ca rezultat titluri virale de aproximativ o mie de ori mai mari. Deci, cu alte cuvinte, oamenii produc mai mult din virus și îl elimină destul de mult. Și există câteva dovezi suplimentare că vaccinații elimină virusul la fel de mult ca și cei nevaccinați”, a declarat Jeffrey Shaman, directorul Programului de Sănătate, Universitatea Columbia.

New Mexico și Alabama au oferit, de asemenea, 100 de dolari pentru prima doză administrată.