Orașul Boston va fi condus pentru prima dată de o femeie și de o persoană de origine asiatică. Sindicalistul antirasist Eric Adams, ales primar al oraşului New York

Sursa: Twitter
  • Michelle Wu, care a intrat în administrația publică din cauza frustrărilor acumulate față de obstacolele cu care s-a confruntat familia ei de imigranți, va fi următorul primar al orașului Boston.
  • Susținută de alegătorii de stânga ai orașului și de locuitorii de culoare, asiatici și latino-americani, Wu, în vârstă de 36 de ani, a învins-o pe consilierul municipal Annissa Essaibi George.
  • „Din fiecare colț al orașului nostru, Boston a vorbit”, a spus Michelle Wu, în fața susținătorilor ei. „Suntem pregătiți avem un Boston pentru toată lumea.”

Michelle Wu, care a intrat în administrația publică din cauza frustrărilor acumulate față de obstacolele cu care s-a confruntat familia ei de imigranți, va fi următorul primar al orașului Boston, scrie New York Times.

Susținută de alegătorii de stânga ai orașului și de locuitorii de culoare, asiatici și latino-americani, Wu, în vârstă de 36 de ani, a învins-o pe consilierul municipal Annissa Essaibi George.

„Din fiecare colț al orașului nostru, Boston a vorbit”, a spus Michelle Wu, în fața susținătorilor ei. „Suntem pregătiți avem un Boston pentru toată lumea.”

Eric Adams, al doilea primar de culoare din istoria orașului  

Democratul Eric Adams a câștigat, marți, cursa pentru primăria orașului New York, cu promisiunile de a spori siguranța publică și de a da voce locuitorilor clasei muncitoare, bazându-se pe experiența sa de șef de poliție și de bărbat de culoare care a suferit din cauza brutalității poliției în tinerețe, scrie France24.

Adams devine al doilea primar de culoare al orașului după ce l-a învins pe republicanul Curtis Sliwa, fondatorul patrulei civile Îngerii Păzitori.

Eric Adams, în vârstă de 61 de ani, preia în ianuarie locul democratului Bill de Blasio, care a avut opt ani de mandat în acest post.