• Brașovul a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori
  • Comitetul pentru situații de urgență a decis închiderea localurilor la interior
  • Măsura intră în vigoare chiar din această noapte, de la ora 24

Dacă vrei să mergi la munte, nu uita hainele groase. Nu vei mai putea savura mâncarea ta preferară în restaurant, ci va trebui să stai afară, la terasă.

Brașovul a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, iar comitetul pentru situații de urgență a decis închiderea localurilor la interior. Măsura intră în vigoare chiar din această noapte, de la ora 24.

De miercuri toate cursurile școlare se vor face doar online, iar restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile se vor închide.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Naomi, managera unei cafenele din oraș, încearcă să reducă din pagube. Naomi Lazea, manager cafenea: „Din păcate am rămas cu multe stocuri, în special pe prăjituri, care sunt proaspete și noi încercăm să le oferim oamenilor calitate superioară. Inclusiv la cafele încercăm să le dăm cât mai repede ca să nu se învechească“.

În oraș sunt peste 350 de restaurante, iar jumătate dintre ele e posibil să intre în faliment, se plâng patronii. Au ajuns să trăiască mai mult din împrumuturi. Decizia luată de autorități afectează și viața turistică din zonă.

Andrei Dobre, turist: „Toată lumea încă vrea să iasă la restaurant sau la cafenele, teatre și așa mai departe. Am ratat, pentru anul ăsta aveam cumpărate deja două bilete la două festivaluri diferite pe care le-am ratat și automat îmi pare rău. E foarte ciudat, avem neovie să ne destindem de la tot ceea ce facem“.

Specialiștii spun că pentru a fi echilibrați este important să socializăm,
așa că soluția pentru tine rămân terasele încă deschise.