• Oraşul Aden, din Yemen, a fost pus la pământ de război, iar acum este sugrumat de coronavirus.
  • Aden găzduieşte 1.7 milioane de oameni, din populaţia totală de 29 de milioane a Yemenului.
  • „Tocmai ce am terminat de săpat 20”, a spus un gropar pentru CNN.

Oraşul Aden, din Yemen, are mai multe victime din cauza coronavirusului decât din cauza războiului care are loc în această ţară de mai mulţi ani.

Groparii sapă zi şi noapte morminte, iar pentru a face faţă numărului mare de persoane decedate, ei sapă cu escavatorul, scrie CNN.

Autorităţile din Aden spun că pandemia de coronavirus a amplificat peste limita roşie criza umanitară provocată de război. Potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară, în prima jumătate a lunii mai în Aden au murit 950 de oameni, de aproape patru ori mai mult decât în toată luna martie – 251. Cele 950 de victime înregistrate în două săptămâni ale lunii mai din cauza coronavirusului înseamnă jumătate din cifra totală a deceselor provocate de război în tot anul 2015.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Epidemie de Chikungunya în Yemen

CNN mai scrie că în Yemen a izbucnit şi o epidemie de Chikungunya, o boală infecţioasă transmisă de tânţari. 

„Yemen a fost devastată de un război şi nu mai poate face faţă unor pandemii şi a colapsului economic”, a spus dr. Ishraq Al-Subei. 

Războiul continuă, în ciuda pandemiei În Yemen, cele două tabere combatante, rebelii Houthi din nord şi coaliţia sprijinită de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, continuă lupta.

Circa 112.000 oameni au fost răpuşi de bombardamente şi schimburi de focuri în cinci ani, în timp ce zeci de mii au fugit din calea războiului şi suferă de boli şi malnutriţie în tabere de refugiaţi.