• Din 15 mai, s-au eliminat purtarea măștii de protecție în exterior și circulația pe timp de noapte, potrivit unei declarații de presă, susținută de președintele Klaus Iohannis
  • Prefectul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Brăila, Nicușor Ciocan, a anunțat că, dintr-o eroare, a menținut restricțiile
  • Primarul municipiului, Marian Dragomir, a transmis, în social media, că va respecta legea și „nu măsurile abuzive impuse de CJSU”

Primarul Marian Dragomir a postat un mesaj pe Facebook după ce măsurile de relaxare a restricțiilor, anunțate de președintele țării, nu au fost luate în calcul și la Brăila. Primăria Brăila va contesta luni hotărârea CJSU., potrivit Debraila.ro.

„Eu respect legea nu măsurile abuzive impuse de C.J.S.U. Brăila NU VOI PURTA MASCĂ ÎN AER LIBER !!!!VOI CIRCULA NOAPTEA !!!Voi face tot ce nu am avut voie să fac până azi și acum îmi permite legea !!!…. și o să contest orice măsură abuzivă pentru că vine un moment în care trebuie să spunem STOP ABUZURILOR !!! Primăria Brăila va contesta luni în contencios admininistrativ această hotărâre. Cel mai trist este că aceste măsuri lovesc tot in brăienii, în teatre, în restaurante și în mediul de afaceri local. NOTĂ – Hotărârea C.J.S.U. Brăila este NULĂ deoarece C.J.S.U. Brăila nu poate anula măsurile de relaxare menționate în Hotărârea de Guvern”, a scris primarul brăilean.

Prefectul CJSU Brăila, Nicușor Ciocan, a anunțat că, dintr-o eroare, a menținut restricțiile.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a emis astăzi H.C.J.S.U. nr. 189 privind constatarea încadrării în limitele incidenţei cumulate la 14 zile în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în Hotărârea Guvernului nr. 531/10.05.2021. Dintr-o greşeală materială, C.J.S.U. nu a inclus în Hotărârea nr. 189 prevederile Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 29 din 14 mai 2021. Întrunit în regim de urgenţă, C.J.S.U. Brăila va reveni în cel mai scurt timp cu o nouă hotărâre în acord cu prevederile C.N.S.U. Cerem scuzele de rigoare!”, a transmis acesta pe Facebook.