Orașul Constanța intră în scenariul roșu de sâmbătă. Ce restricții se impun

Masca și mănuși de protecție. Sursa Foto: HEPTA
  • Orașul Constanța intră de sâmbătă în scenariul roșu după ce rata de infectare COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori.
  • Alte 11 localități din județ sunt, de asemenea, în scenariul roșu.
  • Rata de infectare a fost sâmbătă, de 3,16 la mia de locuitori în Constnața și a intrat în scenariul roșu.

Alte 11 localități din județul Constanța sunt de asemenea în scenariul roșu. Este vorba de Medgidia – 3,33 la mie, orașul Ovidiu – 3,05 la mie, orașul Techirghiol – 3,95 la mie, Adamclisi – 5,91 la mie, Chirnogeni – 4,68 la mie, Costinești – 4,61 la mie, Cuza Vodă – 4,05 la mie, Ghindărești – 3,01 la mie, Independența – 4,82 la mie, Topalu – 3,5 la mie, Tortoman – 3,72 la mie.

Când rata de infectare este între 3 și 6 la mie, competițiile sportive în spaţii închise sau deschise pot avea loc cu până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu distanță de minim 1 metru între persoane, pentru cele care au certificatul verde.

Cinematografele pot fi deschise până la 50% din capacitatea maximă a spațiului tot pentru persoanele care au certificatul COVID.

Spectacole, concerte și festivaluri în aer liber au loc cu maxim 1.000 de spectatori cu certificat COVID și cu purtarea măștii de protecție.

Nunți și botezuri se pot organiza în interior cu maxim 200 de persoane, iar mitinguri cu 100 de persoane.

Restaurantele și cafenele în interior sau pe terase pot sta deschise între orele 5.00 – 2.00, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Pot intra deținătorii de certificat verde.

Sălile de fitness pot fi ocupate, cu certificat COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.