Orașul Mohe din nordul Chinei înregistrează cea mai scăzută temperatură de -53C

  • Începând de vineri, temperaturile au coborât sub -50C în Mohe timp de trei zile consecutive.
  • Acest lucru este fără precedent în China.
  • Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în China este de -58C, în orașul Genhe, Mongolia Interioară, în decembrie 2009.

Cel mai nordic oraș din China, Mohe, a înregistrat cea mai scăzută temperatură de la începutul înregistrărilor. Mohe – cunoscut sub numele de Polul Nord al Chinei” – se află în provincia Heilongjiang, aproape de granița cu Rusia.

Duminică, stația sa meteorologică locală a înregistrat o temperatură record de -53C la ora 7 dimineața. Precedenta cea mai rece temperatură înregistrată în oraș a fost de -52,3C, în 1969. Cu toate acestea, temperatura este încă departe de recordul național al Chinei.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în China este de -58C, în orașul Genhe, Mongolia Interioară, în decembrie 2009. În schimb, cea mai scăzută temperatură înregistrată în Marea Britanie este de -27,2C, stabilită în diferite părți ale Scoției în 1895, 1982 și 1995.

Mohe nu este străin de vremea rece: China Daily spune că orașul este considerat cel mai rece din China și că perioada de iarnă durează de obicei opt luni”.

Prin urmare, acesta atrage turiști pe tot parcursul anului cu Polul Nord”, parcurile de gheață și zăpadă și locurile de schi. În anii precedenți, a găzduit și maratoane de iarnă. În această perioadă a anului, este obișnuit ca în oraș să se înregistreze temperaturi medii de -15C.

Săptămâna trecută, autoritatea meteorologică din China a emis alerte pentru temperaturi în scădere și vânturi reci în regiune. Agenția de știri Xinhua a declarat că o serie de zone din lanțul muntos Greater Khingan, care se întinde între Mongolia interioară și Heilongjiang, au înregistrat noi temperaturi minime record în weekend.

Începând de vineri, temperaturile au coborât sub -50C în Mohe timp de trei zile consecutive, ceea ce, potrivit surselor, este fără precedent.