• Premierul Ludovic Orban a spus, în cadrul alocuţiunii susţinute la împlinirea a 30 de ani de la Mineriadă, că dosarul care vizează revoltele din 1990 nu este „nici până azi” finalizat.
  • El a făcut apel la magistraţi să facă lumină şi „să-i pedepsească pe vinovaţi”.
  • Orban a participat sâmbătă, la ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

„Nici până astăzi dosarul numit «Mineriada», un dosar care trebuie să facă dreptate nu este finalizat, iar vinovaţii nu sunt pedepsiţi. Fac un apel către magistraţi, măcar după 30 de ani, să trateze acest dosar aşa cum trebuie tratat, să facă lumină, să stabilească adevărul şi să-i pedepsească pe vinovaţi“, a spus, sâmbătă, premierul, prezent la cermonia din Piaţa Universităţii, prin care se comemorează victimele evenimentului din 1990.

Şeful Executivului a mai spus că „lucrurile abominabile” care s-au petrecut în zilele de 13, 14 şi 15 iunie „au lăsat urme adânci în conştiinţa românilor“: „Au reprezentat o pată pe obrazul României, zeci de ani, şi această pată trebuie scoasă de pe obrazul României, iar lucru acesta nu poate fi realizat decât prin pedepsirea vinovaţilor. Manifestaţia din Piaţa Universităţii a fost o manifestaţie pentru libertate, democraţie şi demnitate. Au participat oameni frumoşi, care au visat la o Românie democratică şi care, până la urmă, au reuşit să aducă România acolo unde îi este locul”.

Orban, declarații după ceremonia de la Monumentul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 –> https://bit.ly/3e10PU3

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
Publicată de Mediafax.ro pe Vineri, 12 iunie 2020

Ludovic Orban, la Monumentul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Şeful Executivului a depus, sâmbătă dimineaţa, o coroană de flori cu ocazia marcării a 30 de ani de la „Fenomenul Piaţa Universităţii” şi de la Mineriada din 13-15 iunie 1990, la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990 şi la Monumentul „Kilometrul zero al democraţiei”.

În cadrul ceremoniei, Ludovic Orban a aprins şi o candelă la monumentul istoric. La eveniment a participat şi fostul preşedinte al României, Emil Contantinescu, precum şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Sâmbătă se împlinesc 30 de ani de la cea mai mare diversiune din istoria recentă a României: Mineriada 13 iunie 1990.

Ludovic Orban depune flori la Monumentul Mineriadei din13-15 iunie 1990 –> https://bit.ly/30zBM6JPublicată de Mediafax.ro pe Vineri, 12 iunie 2020