Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, anunţă, marţi, că a semnat şi înaintat spre promulgare Legea referitoare la reţelele 5G: „Este un act normativ de o importanţă capitală pentru România, care permite o dezvoltare exponenţială în domeniul IT şi al comunicaţiilor”.

În urmă cu puţin timp am semnat şi am înaintat spre promulgare Legea referitoare la reţelele 5G. Este un act normativ de o importanţă capitală pentru România, care permite o dezvoltare exponenţială în domeniul IT şi al comunicaţiilor folosind tehnologia 5G. Această lege are la bază Memorandumul dintre România şi Statele Unite ale Americii, convenit de preşedintele Klaus Iohannis. Totodată, este o reglementare în acord cu legislaţia europeană în domeniu”, anunţă Ludovic Orban.

El precizează că securitatea naţională este garantată de un mecanism prin care reţelele vor putea fi utilizate de furnizorii de comunicaţii pe baza unei autorizări şi verificări prealabile.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Am dorit să eliminăm orice risc ca astfel de infrastructuri să fie utilizate în scopuri ostile. În continuare, aşteptăm cu mare interes implementarea tehnologiilor 5G şi impactul economic pozitiv pe care acestea îl vor genera în România. Reţelele 5G însemnă bunăstare. Asta pentru că sunt fundamentul economiei digitale, o economie cu o viteză de creştere mult mai mare decât economia tradiţională şi care generează o creştere accelerată a nivelului de trai”, conchide Orban.

Proiectul legii 5G, care ar putea scoate compania Huawei de pe piaţa românească de telecomunicaţii, adoptat, luni, de Senat. Legea merge la promulgare.

Proiectul a primit 117 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” şi o abţinere.