• Orban spune că alocațiile copiilor nu vor fi dublate la 1 august din cauza lipsei fondurilor
  • Deşi Parlamentul a votat dublarea, premierul explică faptul că nu a existat un calcul şi impactul ar fi prea mare
  • Preşedintele liberalilor dă asigurări că se vor găsi soluții

Ludovic Orban anunță că o dublare a alocațiilor de la 1 august nu este posibilă, impactul bugetar urmând să fie prea mare.

Premierul spune că nu s-a făcut un calcul pentru majorare şi insistă că nu sunt bani. El a mai precizat că Guvernul trebuie să se descurce cu fondurile pe care le mai are din exerciţiul financiar 2014-2020.

„Vom căuta o soluţie. Nu ne putem permite dublarea alocaţiilor, e a doua dublare care e făcută după cea cea care a existat în martie, în dezbaterea legii bugetului din 2019. Sigur că vom da o garanţie privind dublarea alocaţiilor, dar va trebui să gândim un timing, un calendar de creştere a alocaţiilor”, a spus premierul, duminică seară, la România TV.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Orban a precizat că această majorare ar genera cheltuieli de 7 miliarde de lei la nivelul bugetului, cheltuieli care ”sunt foarte greu de suportat”.

Guvernul va primi bani de la UE anul viitor, însă aceștia vor fi destinați către alte categorii.

„Banii pe care-i vom primi şi anul viitor, nu sunt bani cu care să faci ce vrei. În general, sunt bani pentru dezvoltare, pentru infrastructură, pentru cercetare, pentru Europa inteligentă, smart city”, a argumentat Orban.