Orban, atac la adresa lui Iohannis: Unde a fost în ultimele trei luni? Drumurile mele se despart de PNL dacă domnul Cîțu nu pleacă acasă

  • Nu a oferit nicio soluție politică, doar a semănat vrajba între partenerii de coaliție. Dacă Iohannis renunță la Cîțu, o va face pentru a-l înlocui cu alt aghiotant, doar ca sa-și scape pielea”, a spus Ludovic Orban, despre președinte.
  • Vinovatul principal pentru această criză este Klaus Iohannis, spune Ludovic Orban.
  • Fostul președinte al PNL cere demisia lui Cîțu: „Ar fi foarte potrivit să cer și demisia președintelui Iohannis, dar nu o s-o fac, că știu că o s-o fac degeaba”.

Ludovic Orban a spus, miercuri, că intenționează să plece din PNL dacă Florin Cîțu nu se retrage, el întrebându-se unde a fost, în ultimele trei luni, președintele Klaus Iohannis.

Nu a oferit nicio soluție politică, doar a semănat vrajba între partenerii de coaliție. Dacă Iohannis renunță la Cîțu, o va face pentru a-l înlocui cu alt aghiotant, doar ca sa-și scape pielea”, a spus Ludovic Orban.

Vinovatul principal pentru această criză este Klaus Iohannis, spune Ludovic Orban. Fostul președinte al PNL cere demisia lui Cîțu: „Ar fi foarte potrivit să cer și demisia președintelui Iohannis, dar nu o s-o fac, că știu că o s-o fac degeaba”.

Vinovatul principal pentru această criză este Klaus Iohannis. Ambiția bolnavă de a controla numirea procurorilor și ambiția de neînțeles de a impune cu forța la conducerea PNL un om care nu beneficiază de încredere, care a provocat criza, un om care nu mai avea nicio șansă de a fi învestit ca prim-ministru sunt cauzele care au dus la această criză”, spune Ludovic Orban.

El i-a cerut public lui Florin Cîțu să demisioneze din funcția de președinte al PNL.

Florin Cîțu a demonstrat că nu era nicio urmă de responsabilitate, că a executat orbește toate ordinele primite fără să țină cont de consecițe, iar azi Florin Cîțu este o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL. Odată cu Cîțu ar trebui să plece acasă și toți cei care l-au susținut. Sigur că azi ar fi foarte potrivit să cer și demisia președintelui Iohannis, dar nu o s-o fac, că știu că o s-o fac degeaba. Îl somez, în schimb, public, să-și aducă aminte că e președintele României, să renunțe la răfuielile politice meschine, la ambiția bolnavă de a-și impune o voință contrară intereselor fundamentale ale României, să înceteze să mai impună decizii PNL”, adaugă Orban.

El îi cere președintelui să înceapă consultările cu liderii partidelor parlamentare „nu peste o săptămână”, ci miercuri seara.

Orban: Deja sunt cu un pas în afara PNL

Ludovic Orban spune că este deja cu un pas „în afara Partidului Național Liberal” și că se agață de „iluzia” că „poate le va veni mintea la cap celor care astăzi au ocupat efectiv în forță decizia în partid”.

Întrebat miercuri dacă va accepta ca Florin Cîțu să fie propunerea PNL pentru funcția de premier, Ludovic Oban a spus: „Eu am anunțat public că nu voi susține o astfel de propunere și vă spun de acum că nu voi susține nici alte propuneri pe care le consider nedemne de PNL”.

„Deja sunt cu un pas în afara PNL, ca să știți. Nu am luat dcizia pentru că încă mă agăț poate de o speranță deșartă că le poate veni mintea la cap celor care astăzi au ocupat efectiv în forță decizia în partid și voi ține cont de ceea ce spun cetățenii români și de baza PNL. E o iluzie, încă mai sper. Pe de altă parte, în momentul în care o să fiu convins că nu mai există nicio șansă ca PNL să-și respecte tradiția, valorile, credința și mai ales să respecte cetățeanul care ne-a acordat încederea, eu voi ține cont nu de o posibilă relație cu conducerea partidului și de promisiunile deșarte pe care mi le-ar putea face Iohannis sau oricine altcineva, ci de ceea ce spune cetățeanul român”, afirmă Orban.