• Orban a declarat că dacă ar trebui să ia o decizie astăzi, aceasta ar fi de prelungire a stării de alertă, pentru a treia lună consecutiv în România
  • Premierul spune că cifrele crescute din ultimele zile arată ca pericolul nu a trecut
  • Orban crede că măsurile de relaxare au fost bine venite și necesare

Premierul Ludovic Orban a declarat, pentru Digi 24, că ar decide prelungirea stării de urgență, daca ar trebui ia acaestă hotărâre de astăzi pentru mâine, în contextul în care numărul de cazuri noi de Covid-19 continuă să fie ridicat.

„După numărul de cazuri din ultimele zile, dacă astăzi ar trebui să iau decizia cu privire la prelungirea stării de alertă pentru mâine, aş propune prelungirea stării de alertă şi aş decide prelungirea stării de alertă.

Vedem până în data de 15 care va fi evoluţia.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Rămân totuşi încrezător, optimist, fac din nou apel la oameni să nu asculte glasurile de sirenă ale celor care le spun să nu respecte regulile, care îi instigă efectiv să nu se ferească de acest pericol care există.

În măsura în care un număr mare de oameni vor respecta regulile, riscul de infectare se va reduce şi numărul de cazuri se va reduce”, a spus Orban, pentru sursa citată.

De asemenea, premierul crede că măsurile de relaxare impuse de toate țările erau necesare, pentru că cetățenii aveau nevoie de acest lucru. Orban îi acuză pe social-democrați că au discreditat existența virusului prin ezitarea acestora de a vota starea de alertă, imediat cum România a ieșit din stare de urgență.

„Nu e firesc să menții foarte multe restricții. Aceste relaxări erau necesare. Relaxările au fost graduale, în urma măsurilor de relaxare a rezultata această creștere a numărului de cazuri. La fiecare măsură de relaxare a crescut interacțiunea dintre oameni. Problema pe care am avut-o și în starea de urgență, și la trecerea la starea de alertă, și înainte de prelungire, am fost amenințat două săptămâni de liderii politic care conduc majoritatea parlamentară că nu vor vota starea de alertă, că nu e necesară, că virusul nu există.

Oamenii au fost îndemnați să nu respecte regulile, să bagatelizeze riscul, să acționeze ca și cum n-ar exista. Ei sunt iresponsabili și au și provocat consecințe, pentru că unii au ținut cont de recomandări și modele”, a explicat Orban.