Orban: Dacă pierd alegerile din PNL, eu plec din fruntea Camerei Deputaților. Mesajul transmis lui Cîțu

Ludovic Orban poartă mască și ține palmele împreunate în timp ce se uită într-un punct fix. Sursa foto: Mediafax Foto
  • Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că dacă va pierde alegerile din partid va demisiona din fruntea Camerei Deputaților.
  • Mesajul l-a vizat și pe premierul Florin Cîțu despre care Orban a spus că nu mai are legitimitate în cazul în care pierde alegerile.
  • „Este o chestiune de onoare, eu dacă pierd alegerile… îmi scriu înainte de alegeri demisia din fruntea Camerei Deputaților”, a spus președintele PNL.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că dacă va pierde alegerile din partid va demisiona din fruntea Camerei Deputaților. Mesajul l-a vizat și pe premierul Florin Cîțu despre care Orban a spus că nu mai are legitimitate în cazul în care pierde alegerile.

Declarațiile lui Ludovic Orban au fost făcute luni seara la postul Digi TV.

Liderul liberalilor a anunțat că va pleca din fruntea Camerei Deputaților dacă nu va fi reales în fruntea PNL.

„Este o chestiune de onoare, eu dacă pierd alegerile… îmi scriu înainte de alegeri demisia din fruntea Camerei Deputaților”, a spus președintele PNL.

Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă că și premierul Florin Cîțu ar trebui să demisioneze din fruntea Guvernului dacă va pierde alegerile din interiorul PNL.

„Ce legitimitate mai are un premier dacă partidul nu-l mai vrea, dacă pierzi în interiorul propriului partid… Florin Cîțu a luat decizia să candizeze știind că va fi în competiție cu mine… Să așteptăm congresul, vom vedea atunci”, a mai spus Orban

În ceea ce privește activitatea Guvernului, liderul liberal a spus că este nemulțumit de unele lucruri.

„E loc de mai bine, nu suntem printre primele 16 țări cărora li s-a aprobat PNRR”, a explicat Ludovic Orban.

De asemenea, președintele PNL s-a declarat nemulțumit de absorbția fondurilor europene și de rezultatele campaniei de vaccinare.