Orban, despre afirmația lui Cîțu că e dictatură la PNL: „Am fost sac de box pentru mulți colegi”

Orban, avertisment dur către miniștrii care îl atacă pe premier: „Ar trebui să aibă bagajele făcute și demisia scrisă“ Mediafax Foto
  • Ludovic Orban: Cred că în puține perioade PNL a fost mai democratic decât în perioada în care am condus eu partidul.
  • Ludovic Orban: Am fost sac de box pentru mulți dintre colegii mei și am mers mai departe și am condus partidul în mod democratic.

Președintele PNL i-a răspuns, marți, premierului Florin Cîțu, care a spus că PNL este condus dictatorial, spunând că puține au fost perioadele în care în partid să fie mai multă democrație și că, deși a fost „sac de box” nu a ripostat.

Întrebat ce părere are despre afirmația lui Florin Cîțu care a spus că PNL este condus într-un mod dictatorial, Ludovic Orban a ripostat: „e o glumă, mă cunoașteți”.

„Pentru mine democrația este fundamentală și în societate, și în partid. Cred că în puține perioade PNL a fost mai democratic decât în perioada în care am condus eu partidul. Dovada cea mai bună este că se pot exprima în felul acesta și nimeni nu pățește nimic. Am fost sac de box pentru mulți dintre colegii mei și am mers mai departe și am condus partidul în mod democratic”, a spus Orban.

Florin Cîțu, care candidează împotriva lui Ludovic Orban la șefia PNL, a spus, luni, în cadrul alegerilor pentru șefia PNL Sector 2, că în PNL nu mai este liberalism, ci dictatură, pentru că „așa am ajuns în Partidul Național Liberal, să îți fie teamă să ai o opțiune, să îți fie teamă să spui public că vrei să ai o opțiune, opțiunea ta”.

Congresul PNL va avea loc în 25 septembrie 2021.