Premierul Ludovic Orban a spus, luni seara, că demisia directorului Spitalului Judeţean Piatra Neamţ nu este suficientă, după ce 10 oameni şi-au pierdut viaţa în incendiul din Terapie Intensivă.

Întrebat dacă este suficient faptul că directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi-a dat demisia, premierul Ludovic Orban spune că ancheta penală trebuie să îşi urmeze cursul şi toţi cei vinovaţi trebuie să plătească.

Acolo este vorba de pierderea a 10 vieţi omeneşti. Acolo se face o anchetă penală. Eu am dat dispoziţie la toate structurile de subordonare guvernamentale să sprijine ancheta cu profesionalism şi celeritate, astfel încât să fie identificaţi responsabilii. Acolo există o răspundere uriaşă şi cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi. Cum să fie suficientă o demisie? Nu este suficientă o demisie. Cum să fie suficientă o demisie? Ancheta penală trebuie să identifice responsabilii şi odată cu identificarea responsabililor trebuie să se facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a acestora”, a spus Orban.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, Lucian Micu, şi-a anunţat, luni, demisia, pe care o va depune marţi la prima oră: „Unii cu medicina, alţii cu banii. Între acestea mai apare şi politica”. Decizia vine după ce 10 oameni şi-au pierdut viaţa în incediul de la ATI.

Lucian Micu a fost numit la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ în urmă cu o lună şi este al 8-lea director al spitalului numit în mai puţin de un an.